Bitcoin Update: Powell Pump of Dump aanstaande?

Bitcoin Update: Powell Pump of Dump aanstaande?

Vanavond om 20:00 uur maakt de Amerikaanse Federal Reserve zijn nieuwe rentebesluit bekent. De markt is voorbereid op een renteverhoging van een kwart procentpunt in een poging de hoge inflatie een halt toe te roepen. Het lijkt vooral interessant te worden wat Powell in zijn persconferentie (rond 20.30 uur) zal gaan zeggen over verdere rentestappen later dit jaar.

Wij zijn met name benieuwd wat de effecten zullen zijn op de Bitcoin Koers, die staat momenteel op 29,151.67USD. Of het een pump of een dump gaat worden weet niemand, maar de nodige volatiliteit lijkt zeer waarschijnlijk.

Bitcoin (BTC) 2-uurgrafiek

Ten opzichte van de vorige update het we de range, naar aanleiding van recente prijsactie, iets bijgesteld. Het betreft nu een iets grotere range van 10% gemeten van de onderkant $27.200 tot bovenkant $29.900.

Zolang we handelen in de huidige prijsrange is de trend op dit tijdsbestek hoofzakelijk zijwaarts. Binnen de range zijn we neutraal tot licht bearish zolang we handelen onder het midden van de prijsrange $28.550 en de 200 MA’s die zich hier vlak boven begeven. We zien ook dat we zowel gisteren als vandaag door de 200 MA’s zijn afgewezen (zie zwarte pijl).

Slagen we erin de 200 MA’s te heroveren en dus tegelijktijdig boven het midden van de range $28.550 uit te komen stellen we onze verwachtingen bij naar neutraal tot licht bullish.

De kans is groot dat de nieuwe trend zal worden bepaald op het moment dat er een uitbraak plaatsvindt uit de huidige prijsrange. In geval van een bullish uitbraak, dus wanneer we boven de $29.900 uitkomen kunnen we overtuigend bullish zijn. Maar in het geval van een neerwaartse uitbraak zullen we onze verwachtingen noodgedwongen bearish moeten bijstellen.

Het zou zomaar nog weken kunnen duren voordat we daadwerkelijk uit de huidige prijsrange gaan breken, of Powell moet dit proces vanavond gaan versnellen. Wees voorzichtig mocht je van plan zijn te gaan traden vanavond. De enige garantie die er is lijkt volatiliteit te zijn.

Bitcoin Update: Powell Pump of Dump aanstaande?

Bitcoin (BTC) 30-minuten grafiek

Eigenlijk zien we op dit lage exact hetzelfde beeld als op de 2 uurgrafiek. Ook hier zien we dat we vandaag en gister zijn afgewezen door de 200 MA’s op dit lage tijdbestek.

Dit betekent dat zowel dit lage tijdsbestek als de 2 uursgrafiek ons weinig reden geeft om bullish te zijn. Het enige bullish argument wat we zouden kunnen bedenken is; we bewegen hoofdzakelijk zijwaarts binnen een prijsrange van 10%.

De kans is groot, dat ondanks de te verwachten volatiliteit, we aan het einde van de dag nog altijd handelen binnen dezelfde prijsrange.

Bitcoin Update: Powell Pump of Dump aanstaande?

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven.

Om je alvast te helpen hebben wij een overzicht van de top 10 ‘bitcoin cadeaus’ voor 2023 gemaakt. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
- Bitcoin Chocolade Duo | Gold & Bronze, van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Bieropener | Industrial Gold

Bitcoin Update: Powell Pump of Dump aanstaande?
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties