Bitcoin Update: pushen de bulls bitcoin naar $62.000 dit weekend?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Bitcoin (BTC) beleeft een roerige week. De prijs tikte zelfs weer even de grens van $60.000 aan.

De bulls waren niet leidend deze week en dit resulteerde in een consolidatie week waarbij bulls en bears elkaar afwisselden. Kunnen de bulls dit weekend weer naar de $62.000?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) is er vorige week een nieuwe high gemaakt op $62.000. Dit leek in te luiden dat de koers snel door zou gaan richting de $66.000 – $76.000. Echter is deze week vooral corrigerend geweest. De week moet nog sluiten, maar als het zo sluit dan is het een bullish candlestick en zien we dat de dip is gekocht. Wat de koers gaat doen de komende weken is afhankelijk van een symmetrische driehoek op de lagere timeframes. Bij een uitbraak naar boven zijn de targets de $66.000 en $76.000.

Bitcoin Update: pushen de bulls bitcoin naar $62.000 dit weekend?

Figuur 1: De koers is vooralsnog opgekocht door de bulls.

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) is de koers een symmetrische driehoek aan het vormen, deze kan beide kanten op uitbreken, al zijn er een aantal signalen die laten zien dat de bulls nog de controle hebben.

Bullish scenario

De koers blijft support houden van de 12EMA, heeft de $56.000 support gehouden en maakt nog steeds higher lows op de dagelijkse. Bij het bullish scenario blijft de koers boven de $56.000, waarbij het de onderkant van de symmetrische driehoek kan testen waarna een uitbraak naar boven volgt. Eerstvolgende targets zijn dan de $66.000 en $71.500.

Bij een uitbraak naar boven dit weekend is het goed mogelijk dat er een pullback komt om de $58.975 te testen. Dit is waar de koers voor de futures beurs is gesloten.

Bearish scenario

Bij het bearish scenario verlies van de $56.000 een eerste waarschuwing dat bears overnemen. Het verliezen van de low op $53.000 is indicatief voor een dagelijkse downtrend. Dit zou de koers terug kunnen brengen naar de $52.000 – $50.000 support.

Bitcoin Update: pushen de bulls bitcoin naar $62.000 dit weekend?

Figuur 2: De koers beweegt in een symmetrische driehoek.

Bitcoin prijs 4-uurgrafiek

Op de 4uur grafiek (figuur 3) is te zien dat er binnen de grotere symmetrische driehoek van de dagelijkse grafiek nog een symmetrische driehoek te zien is waarbinnen de koers zijwaarts beweegt. Deze zou een eerder signaal kunnen geven voor een uitbraak naar boven.

Belangrijke support hier is de groene rechthoek tussen de $57.000 – $57.400. Als dit als support houdt bij een uitbraak naar beneden dan is het een fake-out. Het is daarbij belangrijk om op het volume te letten. Een uitbraak met laag volume heeft een grote kans een fake-out te worden.

Het volume is al wel dagen aan het afnemen en is indicatie voor consolidatie periode wat hoort bij de symmetrische driehoeken. Dit is aanduiding dat de koers zich aan het klaarmaken is voor een grotere beweging.

Bitcoin Update: pushen de bulls bitcoin naar $62.000 dit weekend?

Figuur 3: In blauw is er ook een symmetrische driehoek te zien die dit weekend zal uitbreken.

Wat gaat bitcoin doen?

De koers is deze week vrij turbulent geweest in correlatie met de traditionele markten. Daarbij is de koers aan het consolideren geweest binnen grotere symmetrische driehoeken. Deze komen richting het einde van hun structuur en moeten in de komende dagen uitbreken.

De bulls hebben vooralsnog de overhand, dus een uitbraak naar boven richting de $66.000 ligt meer voor de hand. Bij een bearish uitbraak moeten de bulls de $53.000 support houden om een diepere correctie voorkomen.

Happy trading!

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars en online cursussen.

De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de juiste mindset en tools leert kennen. Hiermee kun je met vertrouwen weten wanneer je moet in- of uitstappen uit een trade. Hierdoor kun je succesvoller traden en je winsten maximaliseren en je verliezen beperken. De gratis kennismakingscursus vind je hier.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

bitcoin-logo-bull-run Nieuws
Bitcoin koers op hoogste niveau in ruim 2 jaar tijd

  Bitcoin-investeringsproducten zagen afgelopen week een instroom van bijna 600 miljoen dollar, zo blijkt uit...

Nieuws
Ripple Rechtszaak: Nieuwe Class Action, Wat Gaat Ripple Doen?

In 2024 bevindt Ripple zich in een ongekend lastige situatie. Na een tegenslag in de...

Pepe koers pump Nieuws
PEPE Koers Pumpt 50%, Is Deze Nieuwe Crypto Meme De Volgende?

De bekende crypto meme PEPE, verraste vandaag de markt met een indrukwekkende pump van 50%...

Bitcoin
BlackRock noteert hoogste handelsvolume van bitcoin ETF: meer dan $1 miljard

Te midden van de stijgende bitcoinprijs, gaat het ook met BlackRock's bitcoinfonds erg goed. Op...

Bitcoin
HTX, voorheen bekend als Huobi, trekt zich terug voor licentie in Hong Kong

HTX heeft zijn aanvraag voor een licentie voor een "virtual asset trading platform" in Hong...

Lees meer