Bitcoin Update: uptrend dendert door met stijging van 8.5%

Bitcoin Update: uptrend dendert door met stijging van 8.5%

Na een korte adempauze eerder deze week, zet bitcoin zijn uptrend voort met een stijging van 8.5% in de afgelopen 24 uur. Is het einde van de uptrend in zicht? Of kunnen we verder omhoog gaan kijken richting $25.000 en misschien, heel misschien zelfs $30.000?

De bitcoin koers staat momenteel op 24,521.47USD. We bespreken in deze update waarom wij niet de top van de huidige uptrend proberen te voorspellen en we voornamelijk de trend volgen. Net zolang totdat nieuwe koersontwikkelingen ons een goede reden geeft hier anders over te denken.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Onderstaande quote komt uit de update van afgelopen woensdag:

'In het meest bullish scenario houdt mid-range stand en weten we vrij snel de 200 MA’s (15 min) terug te winnen. In dit geval is het waarschijnlijk dat dit de pullback was waar we op zaten te wachten. De uptrend kan hervat worden en we kunnen ons gaan klaarmaken voor een nieuwe poging om de bovenkant van de prijsrange $22.500 te gaan testen.’

Mid-range hield stand en dankzij de stijging van 8.5% in de afgelopen 24 uur handelen we op dit moment daadwerkelijk vlak boven range high $22.500. Dit betekent dat onze prijsrange analyse (van range low $18.600, naar mid-range $20.550 naar range high $22.500) volledig is uitgespeeld.

We houden vanaf hier rekening met onderstaande twee scenario’s:
1.) We weten definitief uit de prijsrange te breken en bitcoin zet zijn uptrend voort richting het volgende weerstandsgebied.
2.) We keren terug in de prijsrange en vallen dan ook terug op onze prijsrange analyse, alleen dan andersom (van range high $22.500, naar mid-range $20.550, naar range low $18.600).

Bitcoin Update: uptrend dendert door met stijging van 8.5%

In het geval van het eerste scenario waarin bitcoin zijn uptrend voortzet focussen we ons als eerste op het weerstandsniveau rond $25.211, welke overeenkomt met de highs van augustus 2022 (rode stippellijn). Wanneer we nog iets verder omhoog kijken komen we uit bij het belangrijke weerstandsgebied vlak onder de $30.000.

Als we in plaats hiervan terugkeren in de prijsrange, dus het tweede scenario, houden we rekening met een verdere daling richting het midden van de range en mogelijk zelfs range low. Welke supportlevels we in dit geval in de gaten moeten houden bespreken we op de lagere tijdsbestekken.

Tot slot voor wat betreft de daggrafiek is het zeker de moeite waard om te vermelden dat we voor het eerst in ruim één jaar tijd weer boven de 200 MA’s handelen en dit is zeker niet zomaar iets. Zolang de bullish trend niet bearish doorbroken wordt is er geen reden om aan te nemen dat dit de top van de huidige uptrend is; ‘just follow the trend!’

Bitcoin Update: uptrend dendert door met stijging van 8.5%

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Onze long positie uit de update van 7 januari doet het echt geweldig. We zijn ingestapt vlak onder de $17.000 (groene cirkel) en staan inmiddels op maar liefst 35% winst, heerlijk!

Verstandig om je stoploss, mocht je dat nog niet gedaan hebben, naar boven bij te stellen. Waarbij je kunt denken aan een nieuwe stoploss vlak onder de recente low $20.407 (rode stippellijn).

Op deze manier beschermen we onze behaalde winsten voor het geval dat scenario twee zich in de komende dagen toch gaat uitspelen.

Bitcoin Update: uptrend dendert door met stijging van 8.5%

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

Nog een sterk argument om je stoploss te verhogen vlak onder de recente low van $20.407 is omdat we dan ook onder de 200 MA’s zijn uitgekomen en onder het midden van de prijsrange.

Conform onze prijsrange analyse vergroot dit de kans op een verdere daling richting range low $18.600 aanzienlijk. Er zijn op dit moment geen argumenten te vinden die erop duidden dat bitcoin zijn piek inmiddels bereikt heeft. Net zoals we gedurende de neerwaartse trend van het afgelopen jaar niet hebben geprobeerd de bodem te voorspellen, proberen we nu ook niet de exacte top te voorspellen.

Simpelweg omdat deze strategie ons een hoop ellende heeft bespaard gedurende de neerwaartse trend van het afgelopen jaar (-77%) en ons rijkelijk heeft beloond gedurende de huidige opwaartse trend (+35%). Dus waarom zouden we onze strategie überhaupt aanpassen?

Wij gaan er in ieder geval vanuit dat bitcoin zijn uptrend zal voortzetten totdat recente koersontwikkelingen ons een goede reden geeft hier anders over te denken. Een reden om hier anders over te denken krijgen we op dit tijdsbestek wanneer we onder de 200 MA’s uitkomen.

Wanneer we nog verder inzoomen op de 15 minuten grafiek krijgen we nog eerder een signaal dat er mogelijk iets gaat of aan het veranderen is.

Bitcoin Update: uptrend dendert door met stijging van 8.5%

Bitcoin (BTC) 15-uminuten grafiek

Net als in de update van afgelopen woensdag geldt dat het verliezen van de 200 MA’s op dit lage tijdsbestek een eerste teken kan zijn dat er mogelijk iets gaat veranderen, of dat op zijn minst de uptrend (tijdelijk) het wat rustiger aan gaat doen.

We zeiden toen dat het meest bullish scenario zou zijn als we boven het midden van de range blijven $20.550 en we snel de MA’s terug zouden winnen. Het hielp ons in ieder geval om aan de hand van dit lage tijdsbestek al vroeg rekening te kunnen houden met een eventueel bearish scenario.

Dus ook dit zullen we nu weer doen. We houden rekening met een aanhoudende opwaartse trend totdat de koers onder de 200 MA’s op dit tijdsbestek uitkomt. Komen we hieronder terecht zullen we onze strategie en onze verwachtingen mogelijk moeten gaan aanpassen. Tot die tijd is de trend toch echt je friend!

Bitcoin Update: uptrend dendert door met stijging van 8.5%

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven.

Om je alvast te helpen hebben wij een overzicht van de top 10 ‘bitcoin cadeaus’ voor 2023 gemaakt. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Wijn | heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
- Bitcoin Chocolade Duo | Gold & Bronze | Van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA

Bitcoin Update: uptrend dendert door met stijging van 8.5%

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties