Bitcoin Update: koers komt niet door grens van $50.000

Bitcoin Update: koers komt niet door grens van $50.000

In deze bitcoin (BTC) update bespreken we de laatste ontwikkelingen van de bitcoin koers.

De bitcoin koers zit heeft na lange tijd van consolidatie een nieuwe beweging omhoog gevonden. De prijs van BTC staat momenteel momenteel rond de $49.100. Na een nieuwe daling lijkt het erop dat de uptrend voor langere tijd gebroken is, kan de koers zich herpakken?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De huidige recordprijs ligt op $64.850. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s. Lees hier de update!

Bitcoin koers

Voor de vele investeerders in de Bitcoin ziet het er weer rooskleurig uit. Met een nieuwe stijging de afgelopen dagen zien we een prijs vlak onder de $50.000. Hiermee lijkt de koers een sterke opmars te maken om het herstel richting de voormalige ATH.

Of de koers een doorbraak gaat maken door $50.000 is nog de vraag. Maar dat deze een nieuwe stabiele stijging laat zien is wel duidelijk. En de kans op verder stijgen is aannemelijk. Waar de prijs zich in de komende uren en dagen gaat bevinden zullen we met een technische analyse gaan bekijken.

Bitcoin daggrafiek

Om de beginnen bekijken we de daggrafiek van de huidige koers van Bitcoin. Waarop we een aantal belangrijke nieuwe gegeven punten zien. Met om te beginnen natuurlijk de sterke stijging richting de weerstand rond $50.000.

Het level rond $50.000 is de afgelopen tijd al veelvoudig een sterke weerstand maar ook support geweest. Een zone waarin veel beweging zit en ervoor kan zorgen dat de koers nog wel even tegen deze weerstand aan zit te drukken. Echter kan een kleine breek al zorgen voor een trigger met een flinke stijging.

Wanneer we kijken naar de 200 Moving Average zien we ook een bullish signaal. Met het stijgen door de zone rondom $46.000 is de prijs er naar boven doorheen gebroken. Een zeer bullish signaal gezien de 200 MA vaak als langdurige trendlijn wordt gezien. Tevens een confirmatie dat de koers in een sterke stijgende beweging zit.

Bitcoin Update: koers komt niet door grens van $50.000

Waar de koers dan heen zal gaan is nog wat lastig te zeggen. De kans is vrij groot dat deze tussen $46.000 en $50.000 gaat bewegen. Waarbij deze aan de bovenkant veel weerstand kan vinden. Maar aan de onderkant support krijgt van de 200 MA trendlijn.

Deze levels zullen dus key zijn voor de vervolgbeweging. We zien dat een doorbraak door $50.000 de koers al snel richting $53.000 kan stijgen met daar weer een nieuwe weerstand. Een zakker door $46.000 zal tot aan $44.000 nog meer dan genoeg kracht kunnen vinden om staande te blijven.

Een val verder dan dat is lastig te voorspellen maar kan een koers onderin $40.000 of lager veroorzaken.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Een blik op de 4-uurgrafiek van de koers van Bitcoin laat ons duidelijk zien hoe sterk de stijging is op korte termijn. En ook dat $50.000 herhaaldelijk getest wordt maar nog niets mee weet te geven.

Kaarsen beginnen wat kleiner te worden en de swings op het 4-uur tijdsframe daarmee ook behoorlijk klein. Dat kan een teken zijn van kortstondige consolidatie vlak onder $50.000 om vervolgens flink door te stijgen. Echter kan het ook betekenen dat de snelle stijging op de rem wordt getrapt en nog niet klaar is voor verder stijgen.

We zien dat een mogelijke val op korte termijn kan rekenen op support rond $48.00, $46.000 en $45.000. Voldoende plek voor een retrace en vervolgens nieuwe test van $50.000.

Bitcoin Update: koers komt niet door grens van $50.000

Met ook een flinke stijger boven de 200 MA op lagere timeframes zien we dat de koers van Bitcoin zich behoorlijk bullish beweegt. Om deze trend voort te zetten zullen we een stijging door $50.000 moeten zien, daar waar nog veel weerstand ligt. Een dip zal echter niet veel bijstand krijgen mits de support zones staande blijven tot aan $44.000. Een interessante beweging, met daarin wellicht een volgende bullish stap in de komende week.

Bitcoin kopen: de tips & tricks

Je wilt bitcoin kopen, maar weet nog niet waar te beginnen.

Bitcoin (BTC) kopen is anno 2021 in principe een fluitje van een cent. Er zijn tientallen Nederlandse bedrijven waar je terecht kunt voor je eerste bitcoin aankoop. Toch zijn er enkele aandachtspunten bij je (eerste) aankoop.

We zetten een aantal tips en tricks voor je op een rij op een speciale bitcoin kopen pagina!

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties