Euforie leidt de bitcoin prijs omhoog, maar tot waar?

Wat een euforie de afgelopen dagen. Van alle kanten raken mensen weer geïnteresseerd, leven de social media groepen weer op en stroomt er geld de cryptomarkten binnen. De prijs is namelijk enorm gestegen. Op het moment van schrijven is bitcoin door het vorige hoogtepunt van $5100 gegaan naar $5168. Veel mensen vragen zich dan ook af: Waarom is de prijs zo snel gestegen? Is de bodem al bereikt? Tot waar zal de prijs stijgen? Lees snel verder voor een analyse!

Waarom is de bitcoin prijs gestegen?

Over waarom de prijs zo gestegen is al een boel geschreven. Daarbij lijkt de grootste reden een whale te zijn die voor 100 miljoen dollar in Bitcoin investeerde. Je kunt je ook afvragen, waarom is het via handelsbeurzen gedaan en niet OTC (over the counter)? De enige reden die ik kan verzinnen is dat de OTC markt is “opgedroogd”. Met andere woorden, er zijn niet veel bitcoins meer te koop, dus is er noodgedwongen op de handelsbeurzen gekocht. Kan natuurlijk ook zijn dat iemand (of meerdere personen) de markt even een goede, positieve opdonder wilde geven.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Vorige week verwachtte ik dat de prijs weerstand zou vinden bij de grens van $4200 om vervolgens een gezonde pullback te maken na weken van stijgen richting de $3700-$3800. Dit voornamelijk op basis van het afnemende volume en de overall neergaande trend waar bitcoin nog in zat.

Tegen mijn verwachting in ging de prijs met volle overtuiging door het weerstandspunt van $4200 om in een paar uur te stijgen naar $5100. Deze kans bestond, maar dit ging wel heel erg snel!

In het figuur hieronder (figuur 1) zien we dat de prijs flink boven de oranje weerstandslijn is gebroken en met veel volume (rode pijl). Inmiddels is de laatste toppunt van $5100 gebroken naar $5168. Dit is goed nieuws voor de bulls. We zijn pas op de helft van de week en hebben nu al twee keer zoveel volume. Als het volume met overtuiging door kan zetten is de kans kleiner dat het hier om een bull trap gaat.

De prijs is enorm gestegen met overtuigend volume.

Euforie leidt de bitcoin prijs omhoog, maar tot waar?

Bitcoin koers dagelijks grafiek

Op de dagelijkse grafiek zien we dat de prijs voor de tweede opeenvolgende dag blijft stijgen, ondanks de enorme stijging van de dag daarvoor. We zien dat de markt en bulls richting de volgende weerstandspunt willen kruipen van $5600. Bewegingen zoals dit zijn vaak niet houdbaar. De RSI is ook al tegen de 90 aan en is al aan het afvlakken en moet afkoelen. Deze indicator kan aangeven dat de prijs even moet terugtrekken. Kanttekening daarbij is dat de RSI in tijden van euforie, zoals deze dagen, minder betrouwbaar is en de prijs trekt zich er dan soms ook niks van aan. Ook het volume is heel duidelijk een stuk hoger dan hiervoor. Als het volume hoog blijft dan is de kans groot dat we naar $5600 gaan. Als de euforie ook nog blijft dan is $6000 ook in zicht. Dit is een punt dat minder snel gebroken zal worden, dit is een groot deel van 2018 een sterk steunpunt geweest en zal nu een sterke weerstandspunt worden. Als de prijs op de dagelijkse grafiek boven de $4800 blijft zitten dan is $6000 in zicht! Als $4800 wordt gebroken bij de pullback dan is $4200 weer in zicht.

Op de dagelijks grafiek is het volume nog beter te zien. RSI moet afkoelen.

Euforie leidt de bitcoin prijs omhoog, maar tot waar?

Bodem

Het is mijn inziens nog te vroeg om te zeggen dat de bodem rond $3000 ook daadwerkelijk de bodem is geweest. We hebben de komende dagen meer informatie nodig om met meer overtuiging te kunnen zeggen of de bodem is geweest voor nu. Het volume is daarbij leidend en laat vooralsnog positieve signalen zien.

Altcoins

De altcoins moesten het in de eerste prijsstijging deels ontgelden, omdat veel traders in de bitcoin gingen zitten. Inmiddels zijn veel altcoins weer mee omhoog geklommen. Dit kan een indicatie zijn dat er ook weer “nieuw” geld (of geld van de zijlijnen) terugkomt in de crypto! Zodra bitcoin klaar is met stijgen en zijwaarts zal bewegen zullen veel traders weer (deels) teruggaan naar de altcoins en zullen daar weer mooie stijgingen te zien zijn!

Concluderend

Hoe lang kan de euforie er voor zorgen dat de prijs zal stijgen? Ik denk dat we in de komende dagen een daling kunnen verwachten. Als de prijs daarbij stand houdt bij $4800 is $6000 in zicht. Als $4800 niet houdt dan is de kans groot dat we kunnen terugzakken naar het vorige weerstandspunt van $4200, wat nu een steunpunt zal worden.

De altcoins zullen weer van een boost kunnen genieten zodra de prijs van bitcoin weer zijwaarts zal bewegen.

Nieuwe Trade cursus in ontwikkeling

Ik ben een online trading cursus aan het ontwikkelen voor absolute beginners. Ik denk dat de ervaren traders er ook nog wel wat van kunnen leren. Daarover later meer dus hou mijn Facebook /Twitter en/of website in de gaten voor het nieuws!

Lees meer over:
AltcoinBitcoin nieuwsBTC

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

cardano koers Nieuws
Arthur Hayes haalt uit naar Cardano: ‘Het is een shitcoin, een wannabe Ethereum’

Arthur Hayes, medeoprichter van BitMEX, heeft onlangs felle kritiek geuit op Cardano (ADA), door het...

Bitcoin whales Nieuws
Whale koopt binnen 2 weken voor $178 miljoen aan ethereum

Een onbekende whale heeft in 11 dagen tijd de gigantische hoeveelheid van 64.000 ethereum uit...

bitcoin etf Nieuws
Handelsvolume VanEck Bitcoin ETF schiet 1.400% omhoog

De Spot Bitcoin ETF van het grote VanEck kende gisteren een hele bijzondere dag. Het...

Michael Saylor MicroStrategy Bitcoin
Michael Saylor Verklaart Eeuwige Liefde voor Bitcoin: MicroStrategy’s Oneindige Koopmissie

Michael Saylor, voorzitter van MicroStrategy Incorporated, staat natuurlijk al lange tijd bekend om zijn steun...

PlanB Nieuws
‘Bitcoin koers van 440.000 dollar tijdens deze cyclus?’

De Nederlandse analist PlanB publiceerde in 2019 zijn beruchte Stock-to-Flow model voor bitcoin. Daarmee werd...

Lees meer