Knalt de bitcoin koers naar $80.000 na tijdelijke correctie?

901 totale weergaven

Bitcoin bevindt zich de afgelopen tien dagen in een daling, waarbij de koers bijna 20% is gedaald. Was dit echter de laatste daling voor een stijging richting $80.000? Dat bespreken we in de analyse van vandaag.

Bitcoin update: op naar $80.000?

Op de koers brengen we in kaart wat de prijs doet. Op het moment van schrijven beweegt de koers tussen $56.000 en $57.000.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit is exact een belangrijk supportlevel. Als we de koers namelijk wat uitzoomen dan zien we dat rond deze prijs de koers in het verleden (tussen 21 februari 2021 en 11 mei) meerdere keren weerstand heeft gehad. Deze weerstand is de oranje horizontale box.

Knalt de bitcoin koers naar $80.000 na tijdelijke correctie?

Velen zullen de gezegde wel kennen ‘Weerstand wordt support nadat het doorbroken wordt’. Het prijslevel van $56.000 – $57.000 waar de koers begin dit jaar moeite mee had om te doorbreken is nu dus een belangrijk supportlevel geworden.

Alhoewel het lijkt dat de koers van Bitcoin er moeite mee heeft om stand te houden, verwachten wij dat de prijs snel weer een omkeer omhoog kan gaan maken.

Op dit supportlevel zien we verschillende confirmaties:

  • De koers bevindt zich onder het 200 EMA level op de 4 uren timeframe. In tijden van omhooglopende prijsbewegingen is een prijs onder het 200 EMA level een belangrijk inkooppunt voor de bulls.
  • De RSI is oversold. Op de vorige keren dat de RSI op de 4 uren timeframe oversold was tijdens een uptrend steeg de koers flink door. Dit kan je zien aan de oranje vakjes op de RSI en de witte pijlen op de koers.
Knalt de bitcoin koers naar $80.000 na tijdelijke correctie?
  • De koers heeft een higher high gemaakt. Op de ATH van Bitcoin heeft de koers ook een higher high gemaakt. De laatste top is duidelijk hoger dan de top daarvoor. Dit is in veel gevallen noodzakelijk om in dezelfde uptrend nog hogere toppen te kunnen maken.
Knalt de bitcoin koers naar $80.000 na tijdelijke correctie?
  • En confirmaties 4 is dat de koers zoals gezegd op een erg belangrijk supportlevel beweegt.

De oplettende lezer weet dat wij het al vaker hebben gehad over een prijstarget van +$80.000 in de nabije toekomst. Dit valt nog steeds af te lezen uit de fibonacci retracement tool.

Knalt de bitcoin koers naar $80.000 na tijdelijke correctie?

In eerste instantie verwachten wij een prijstarget van $74.000 op het -0.272 level gevolgd door een stijging naar het -0.618 level op $87.000.

Mocht de koers daarna nog power overhebben dan kunnen we gaan kijken naar het meest psychologische prijslevel ooit. Namelijk $100.000. Of hoe PlanB het heeft berekend, $98.000.

Over CryptoTargets

Wil je meer profiteren van cryptocurrency? Dan is CryptoTargets Premium wellicht iets voor jou.

Met het premium abonnement van CryptoTargets handel je namelijk mee met ervaren analisten die inspelen op alle trends ongeacht het een bullrun of bearmarkt is. Niet zeker of het wat voor jou is? Probeer dan een 30 dagen trial via de website.

Check ook het Youtube kanaal van Cryptotargets voor unieke gratis handelsstrategieën.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?
Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!