“Bitfury naar de beurs”, Amsterdamse Euronext één van de opties (+interview)

Een van de grootste miningbedrijven ter wereld overweegt een beursgang, meldt het persbureau Bloomberg. Het wordt de eerste beursnotering van een groot ‘Europees’ cryptobedrijf.

Euronext Amsterdam

Bitfury heeft contact gezocht met beurzen in Londen, Amsterdam en Hong Kong onder welke voorwaarden de onderneming genoteerd kan worden. Het Euronext-beursconcern was tot 2014 onderdeel van de Intercontinental Exchange (ICE), maar staat sinds 2014 weer op eigen benen.
ICE is de initiatiefnemer van het platform BAKKT, dat 12 december dit jaar nog gelanceerd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitfury onderzoekt momenteel een aantal opties zoals het aantrekken van een nieuwe bankfinanciering of het verkopen van een minderheidsbelang. Volgens experts kan de waarde van Bitfury oplopen tussen de 3 en 5 miljard dollar, maar dat is zeer afhankelijk hoe de cryptomarkt zich in 2018 en 2019 gaat ontwikkelen.

Bitfury, een grootmacht in crypto

Lees hier onze analyse van één van de grootste cryptobedrijven van dit moment, een tegenhanger van het Chinese Bitmain >>

Bron: Bloomberg

Interview met Danyil Poliakov, Head of Presale & Analytics, Bitfury Group

We spraken Bitfury tijdens het Blockchain event in Utrecht, in juni dit jaar.

Foto: Robert Webbe / Flickr.com

Inschrijven nieuwsbrief



Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...