ethereum

Crypto alert – Leidt netwerkupdate tot koersuitbraak Ethereum (ETH)?

Binnen iets meer dan 24 uur (donderdagavond Nederlandse tijd) vindt de langverwachte Ethereum-update Constantinople plaats. Bij het minen block 7.280.000 is het zover, het aantal blocks op moment van schrijven op 7.275.772. Nog iets meer dan vierduizend blocks te gaan. Grote vraag is: wat gaat de update betekenen voor de koers van ethereum (ETH)?

Ethereum koers

Historisch wekken chainupdates ook de interesse van beleggers en speculanten. Allereerst omdat de koers van ethereum kán pieken enkele uren voordat er een upgrade of ‘hard fork’ plaatsvindt. Die vlieger gaat echter niet altijd (of direct) op. De laatste ingrijpende update dateert van 16 oktober 2017, de Byzantium ‘hard fork’. Beleggers speculeerden op een stijgende koers, maar kwamen van een koude kermis thuis. De koers daalde namelijk in eerste instantie met 20 procent.

Lees ook de update van vanavond van Altcoinbase over Bitcoin, Ethereum en Zilliqa!

ethereumDoor de ontstane onzekerheid duurde het 20 dagen voordat beleggers weer het vertrouwen hadden om (massaal) in te stappen (zie bovenstaande grafiek). De Chaikin Money Flow (CMF), een indicator om het momentum en de koop- en verkoopdruk te meten, toonde een doorbraak in bullish territory (een stap boven 0) op 14 november 2017 (zie bovenstaande grafiek). Uiteindelijk duurde het in totaal 34 dagen voordat ethereum uitbrak naar boven.

Huidige koers ethereum

Hoe ziet de huidige koers van ethereum eruit? De koers heeft net zoals vele andere cryptocurrencies een dreun gekregen op zondagmiddag. Ethereum daalde zondag in korte tijd met 17 procent gedipt nadat de koers enkele goede weken had met als voorlopig hoogtepunt 165 dollar. De tweede cryptomunt van de markt bereikt medio februari zelfs het hoogtse handelsvolume sinds één jaar. De koers liet vandaag rond 3 uur ’s middags een piekje zien richting 141 dollar om daarna te dippen naar 136 dollar. Vooralsnog lijkt ether weinig tot niet te anticiperen op de aankomende update.

ethereumOndanks een bearish sentiment op de cryptomarkt zijn de bulls nog niet geheel van het toneel verdwenen. Uitgaande van de eerder genoemde CMF-indicator wordt een bear-dominantie nog niet bevestigd.

Het ligt dus helemaal niet voor de hand dat een netwerkupdate per definitie tot een koersstijging leidt. De econoom Alex Krüger wijst er fijntjes op dat een update meestal tot een koersdip leidt. Diverse analisten wijzen er ook op dat de koersvolatiliteit sterk toeneemt. Het is daarom de vraag of ethereum het eerder steunniveau van 123 dollar kan houden.

 

bitcoin kopen

Meer lezen?

Bronnen: Coindesk / Etherscan / NewsBTC

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!