Crypto alert – Leider van frauduleus piramidespel “OneCoin” gearresteerd

Crypto alert – De leider van de frauduleuze piramidespel OneCoin is op 6 maart gearresteerd en aangeklaagd. OneCoin Ltd. beweert wereldwijd 3 miljoen leden te hebben. In werkelijkheid gebruikte de OneCoin “cryptomunt” helemaal geen blockchain, terwijl er miljoenen euro’s werd geïnvesteerd.

OneCoin: frauduleus piramidespel

OneCoin Ltd. is een multilevel-marketingnetwerk, waarbij leden commissies ontvangen voor het werven van anderen. Net als Bitcoin beweerde OneCoin Ltd. dat OneCoins worden gemined en dat de prijs van OneCoin is gebaseerd op vraag en aanbod op de markt. Uit onderzoeken van de Internal Revenue Service-Criminal Investigation (IRS-CI) en het Federal Bureau of Investigation (FBI) blijkt OneCoin een frauduleus piramidesysteem was dat helemaal geen blockchain gebruikte.

Unlike authentic cryptocurrencies, which maintain records of their investors’ transaction history, OneCoin had no real value. It offered investors no method of tracing their money, and it could not be used to purchase anything. In fact, the only ones who stood to benefit from its existence were its founders and co-conspirators.

FBI assistant director-in-charge, William Sweeney, Jr

Prijsmanipulatie

Het onderzoek brengt aan het licht dat het bedrijf de prijs per cryptomunt intern bepaalde. Omdat de cryptomunt niet op de markt kwam, is de prijs gemanipuleerd. De prijs in januari 2019 steeg van € 0,50 tot ongeveer € 29,95 per muntstuk. Gerechtelijke documenten laten zien dat slachtoffers over de hele wereld in de munt hebben geïnvesteerd. In slechts twee kwartalen is een omzet van € 3,35 miljard gemaakt met een “winst” van € 2,23 miljard.

BitConnect

Het project is vergeleken met het bekende Ponzi-scheme van BitConnect. Verschil: Bitconnect gebruikte een blockchain. Hoewel cryptocurrency en blockchain veelbelovend zijn, heeft de nieuwheid van de technologie veel beleggers gevoelig gemaakt voor bedrog en oplichting. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, dus educatie en voorlichting zijn essentieel in deze opkomende financiële industrie.

Bron: Amerikaans Ministerie van Justitie

bitcoin kopen

 

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!