Nieuwsberichten » Altcoin » Samenwerking Ripple’s Xpring en blockchain gaming-bedrijf Forte

Samenwerking Ripple’s Xpring en blockchain gaming-bedrijf Forte

Er is al veel gezegd en geschreven over het blockchainproject Ripple. Met haar XRP munt neemt het nog steeds de derde plek in gekeken naar marktkapitalisatie. Er zijn een hoop voor- en tegenstanders te vinden van het centraal aangestuurde project. Feit blijft dat het bedrijf hard aan de weg timmert.

  bitcoin meester  

Samenwerking Forte

De investeringsarm Xpring van Ripple en het blockchain gaming-bedrijf Forte blijken nu een fonds op te zetten ter waarde van 100 miljoen dollar. Hiermee moet gaming op de blockchain worden gestimuleerd. Het wordt gebruikt om de blockchaintechnologie en XRP te integreren in bestaande games die dagelijks meer dan 50 duizend actieve gebruikers hebben.

“Forte’s technology stack includes components designed in close collaboration with Ripple. Namely leveraging the open-source Interledger Protocol with XRP serving as a base pair settlement and the container-based hosting solution Codius supporting seamless transactions across blockchains”

Forte’s platform is ontworpen om ontwikkelaars een gemakkelijke manier te bieden om de blockchaintechnologie te integreren. Het zou de betrokkenheid van de gebruiker moeten stimuleren, de monetarisatie te verbeteren en spelers volledige controle moeten bieden over hun in-game activa.

Wietse Wind en WooCommerce

Verschillende commerciële bedrijven zijn bezig met de toepassingsmogelijkheden en ontwikkeling van Ripple. Een van die bedrijven is het Nederlandse XRPL Labs, onder leiding van de Nederlander Wietse Wind. Hij maakte vorige week via een tweet bekend dat hij een wedstrijd uitschrijft voor programmeurs. De eerste programmeur die hem een werkende plug-in kan leveren die WooCommerce met Ripple integreert wint een prijs van 3.000 XRP.

WooCommerce is het platform van WordPress waarmee gebruikers hun eigen webshop kunnen bouwen. Met de te ontwikkelen plugin kan iedere webshophouder in WordPress transacties doen met Ripple.

Ondersteuning van Ripple bij Binance Wallet

Verder gaat cryptoplatform Binance Ripple’s XRP ondersteunen in haar Trust Wallet. Met de introductie van XRP, stelt Trust Wallet klanten nu in staat om vijf belangrijke cryptoactiva te kopen. Dit zijn XRP, Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH), Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

XRP wordt daarnaast toegevoegd aan het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde betaalplatform PayGlobal. Het bedrijf biedt gebruikers de mogelijkheid om XRP om te zetten in fiat. Vervolgens kan men dit uit laten betalen bij lokale geldautomaten. Al met al dus behoorlijk wat ontwikkelingen gaande in Ripple-land.

Bronnen: Fortune, Oracle Times, Ethereum World News

Foto: Flickr / Official GDC

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

BITCOIN $8.100 !!! | Facebook een eigen cryptomunt? | Vrijdagborrel met Fomo

Fomoflash

Valse Trezor app heeft het gemunt op jouw bitcoin en andere crypto

Marvin Kroon

Crypto Theta Fuel (TFUEL) stijgt 144 procent na nieuws over Binance

Job Nijsen
Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.