atomic-swaps-ethereum-eth-en-neo

Cross-chain Atomic Swaps voor Ethereum (ETH) en NEO via Switcheo

De decentrale exchange (DEX) Switcheo komt met cross-chain atomic swaps voor Ethereum (ETH) en Neo. Je kunt jouw ETH omruilen voor zogenaamde SWTH. SWTH staat op het netwerk van Neo voor ETH.

De Switcheo DEX is bedoeld om bovenop verschillende blockchains gebruikt te worden. Via de beurs is het al een tijdje mogelijk om ‘trustless’ te handelen in tokens van NEO. Alle handel wordt gedaan door middel van smart contracts.

Door deze smart contracts kun je handelen vanuit je eigen wallet. Je hoeft dus niet eerst jouw cryptocurrency naar het adres van een ander te sturen.

Atomic Swaps ETH en NEO

Volgens de blogpost van Switcheo is het platform de eerste decentrale exchange die het mogelijk maakt om tokens van de Ethereum en Neo blockchain direct met elkaar te ruilen. Wanneer je ETH omzet naar SWTH kun je die laatste verhandelen op de DEX.

Atomic swap ETH NEO switcheo
Hoe de atomic swap van ETH naar NEO werkt

Tijdens de atomic swap zet het jouw ‘echte’ ether vast. In ruil daarvoor krijg jij de token SWTH om aan de slag te gaan op de DEX. Wanneer je de SWTH omzet naar ETH, heb je weer jouw ERC20-token op de Ethereum chain in bezit.

Je kunt de ether-token op de Neo chain een beetje vergelijken met een stablecoin. Een Tether (USDT) staat altijd op 1 dollar, 1 SWTH staat altijd voor 1 ETH. De smart contracts ‘regelen’ dit voor je.

De handel op ‘trustless’ exchanges is normaal gericht op één blockchain. Met deze nieuwe optie kun je nu gemakkelijk switchen tussen de markt van ETH en NEO, terwijl je zelf in bezit blijft van je geld.

Ivan Poon, ceo van Switcheo

Ontwikkelingen Ethereum

Rond Ethereum is het nooit stil. De nummer twee (voor sommigen nummer één) blockchain van het moment maakt zich op voor een omslag. Het ‘oude’ Proof-of-Work wordt vervangen voor het nieuwe Proof-of-Stake.

Daar zijn overigens wel eerst nog een aantal updates voor nodig. Vitalik Buterin, bedenker van Ethereum, ziet graag dat er bij een van deze updates wordt gekeken naar de beloning voor het staken van ETH. Buterin wil een hogere beloning voor hodlers.

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!