Belgische overheid breidt zwarte lijst crypto-websites uit

De Belgische Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) heeft hun zwarte lijst van crypto-websites die verband houden met fraude aangepast. Na een eerdere melding over de blacklist update in december 2018, heeft de FSMA zeven nieuwe crypto trading platforms toegevoegd. De eigenaren van deze platformen worden verdacht van fraude.

Zwarte lijst crypto-websites

De financiële autoriteiten bleven nieuwe klachten ontvangen van consumenten die in cryptocurrencies op die handelsplatforms investeerden. Net als bij de vorige update schreef de FSMA dat de lijst met crypto-websites uitsluitend gebaseerd is op de bevindingen van de autoriteit, met name als gevolg van gebruikersrapporten. Ze waarschuwt dat de zwarte lijst niet alle bedrijven omvat die mogelijk illegaal in België actief zijn.

Fraude

Vorig jaar lanceerde de Belgische financiële autoriteit FPS Economy (FPS) een website om consumenten te wijzen op de risico’s van investeren in cryptovaluta. Volgens de FOD hebben Belgische investeerders in 2017 verliezen van ongeveer $2,5 miljoen geleden aan cryptofraude. Naar verwachting zou dit slechts vier procent van het totale aantal fraudegevallen zijn. De totale schade is naar schatting $152 miljoen.

INATBA

SWIFT, IBM, Ripple en meer dan honderd andere bedrijven en organisaties bundelen hun krachten in een nieuwe Europese belangenvereniging INATBA. Dit maakt de Europese Commissie woensdag in een officieel perscommuniqué bekend. Doel is om blockchaintechnologie in Europa te promoten.

 

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!