Kraken Cosmos ATOM cryptocurrency blockchain
Nieuwsberichten » Altcoin Cosmos (ATOM) wordt door veel cryptobeurzen ondersteund (+interview)

Altcoin Cosmos (ATOM) wordt door veel cryptobeurzen ondersteund (+interview)

De tokens van de Cosmos Hub genaamd ATOM kunnen worden verhandeld. Een heleboel exchanges hebben interesse getoond in deze nieuwe altcoin. Een paar prominente cryptobeurzen op een rijtje die ATOM gaan aanbieden.

Rond 19:00 Nederlandse tijd kan de handel beginnen. Vanaf block 500.000 zijn de ATOM-tokens te versturen en dus te verhandelen.

  bitcoin meester  

Coinbase en Cosmos

Coinbase kondigde eerder al aan Cosmos en ATOM te gaan ondersteunen. Je kunt straks jouw tokens voor je laten werken door ze bij Coinbase te stallen. De vraag is of je dat wil, je munten in eigen beheer houden is aan te raden.

ATOM en Kraken

Ook de Amerikaanse cryptobeurs Kraken start met ondersteuning voor Cosmos (ATOM). De proof-of-stake cryptovaluta die gebaseerd is op het Tendermint conensus protocol. Dit laat de beurs weten via een blogpost.

ATOM ruilparen bij Kraken

Vanaf vandaag kun je ATOM verhandelen bij Kraken. De volgende ruilparen zijn beschikbaar:

  • ATOM/USD
  • ATOM/EUR
  • ATOM/CAD
  • ATOM/BTC
  • ATOM/ETH.

Huobi en Cosmos

Ook cryptobeurs Huobi gaat ATOM aanbieden. Vanaf morgen kun je op deze exchange aan de handel met de cryptomunt. Je kunt aan de slag met onder andere bitcoin, ether en tether (USDT) ruilparen.

Interview met Zaki Manian van Tendermint

In gesprek met Bitcoin Magazine NL licht Zakia Manian van Tendermint ‘zijn’ Cosmos (ATOM) toe. Manian is al drie jaar aan het bouwen aan Cosmos blockchains. Een paar weken geleden is de eerste chain gelanceerd.

Naast Kraken speculeert Manian ook over eventuele andere cryptobeurzen: Poloniex is volgens de ontwikkelaar al tijden enthousiast. Benieuwd naar wat Cosmos is? Check het interview.

Wat is Cosmos (ATOM)?

Cosmos is een proof-of-stake interoperabiliteits blockchain gebaseerd op het Tendermint consensus protocol. Het is de bedoeling dat je straks talloze verschillende chains hebt gebaseerd op Cosmos.

Deze chains zijn losse ‘zones’, zij worden allemaal verbonden via de net gelanceerde Cosmos Hub. ATOM is de token die als brandstof dient voor de ‘main Cosmos Hub’. ATOM is dus een onmisbare schakel in het ecosysteem van Cosmos.

cosmos hub atom
Cosmos hub met verschillende zones

Blockchains

Blockchains zijn hot. Naast de eerste toepassing in de vorm van cryptocurrency, zijn er tal van andere experimenten aan de gang. Zo zouden bedrijven kosten kunnen besparen door blockchains te gebruiken.

En er zijn al veel bedrijven die gebruik maken van blockchains, die niet allemaal public chains zijn trouwens. Forbes kwam met een top 100 van onderneming die blockchains gebruiken. En daar zitten verrassend weinig bedrijven uit de cryptospace bij.

Het is afwachten wie de toekomstige blockchains van Cosmos gaan gebruiken. Er wordt in ieder geval hard gewerkt aan de mogelijkheden. De developers willen een netwerk creëren waarin talloze onafhankelijke blockchains toch met elkaar kunnen communiceren.

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

Cryptobeurs Kraken wil ruim €9 miljoen met aandelenuitgifte ophalen

Wessel Simons

Bitcoin (BTC) opmars maskeert opname van $622 miljoen bij cryptobeurzen

Wessel Simons

Weekoverzicht: Bitcoin (BTC) stijgt 10%, Facebook Coin, Amazon blockchains en Elon Musk

Wessel Simons
Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.