bithumb verlies cryptobeurs
Nieuwsberichten » Nieuws » Cryptobeurs Bithumb maakte $180 miljoen verlies in 2018

Cryptobeurs Bithumb maakte $180 miljoen verlies in 2018

bitcoin kopen

De Zuid-Koreaanse cryptobeurs Bithumb heeft vorig jaar $180 miljoen verlies geleden. Volgens de Korea Times komt dit verliest voort uit het negatieve markt sentiment dat in 2018 de boventoon voerde.

  bitcoin meester  

Bithumb in zwaar weer?

De omzet van de beurs steeg in 2018 nog met 17.5% in vergelijking met het jaar daarvoor. Deze stijging was echter niet voldoende om een miljoenenverlies te voorkomen. Bithumb is zeker geen vreemde eend in de bijt. 2018 was een zwaar jaar voor veel ondernemingen in de cryptospace. Zo moest het ooit grote en machtige Bitmain het Amsterdamse kantoor sluiten.

blockport

Bithumb hack

In augustus vorig jaar werd Bithumb gehackt. De beurs verloor toen voor ongeveer $30 miljoen aan cryptomunten. En eerder dit jaar was het opnieuw raak, er werd toen voor $12 miljoen gestolen. Dit viel samen met een ontslagronde bij de Zuid-Koreanen. Kortom: het gaat niet zo lekker met de cryptobeurs.

Cryptobeurzen hebben het niet makkelijk

Het lijkt makkelijk: een handelsplatform bouwen en het geld zou binnen moeten stromen. Maar in de praktijk blijkt dat toch wat lastiger dan je misschien vooraf zou denken. Cryptobeurs QuadrigaCX werd deze maand officieel failliet verklaard en ook Cryptopia uit Nieuw-Zeeland heeft na een hack alle zeilen moeten zetten om hun hoofd boven water te houden. Dat lijkt gelukt.

Bron: Cointelegraph

Mis niks en ontvang de gratis wekelijkse crypto en blockchain nieuwsbrief!

Gerelateerde berichten

Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.