bithumb verlies cryptobeurs

Cryptobeurs Bithumb maakte $180 miljoen verlies in 2018

De Zuid-Koreaanse cryptobeurs Bithumb heeft vorig jaar $180 miljoen verlies geleden. Volgens de Korea Times komt dit verliest voort uit het negatieve markt sentiment dat in 2018 de boventoon voerde.

Bithumb in zwaar weer?

De omzet van de beurs steeg in 2018 nog met 17.5% in vergelijking met het jaar daarvoor. Deze stijging was echter niet voldoende om een miljoenenverlies te voorkomen. Bithumb is zeker geen vreemde eend in de bijt. 2018 was een zwaar jaar voor veel ondernemingen in de cryptospace. Zo moest het ooit grote en machtige Bitmain het Amsterdamse kantoor sluiten.

Bithumb hack

In augustus vorig jaar werd Bithumb gehackt. De beurs verloor toen voor ongeveer $30 miljoen aan cryptomunten. En eerder dit jaar was het opnieuw raak, er werd toen voor $12 miljoen gestolen. Dit viel samen met een ontslagronde bij de Zuid-Koreanen. Kortom: het gaat niet zo lekker met de cryptobeurs.

bitcoin meester

Cryptobeurzen hebben het niet makkelijk

Het lijkt makkelijk: een handelsplatform bouwen en het geld zou binnen moeten stromen. Maar in de praktijk blijkt dat toch wat lastiger dan je misschien vooraf zou denken. Cryptobeurs QuadrigaCX werd deze maand officieel failliet verklaard en ook Cryptopia uit Nieuw-Zeeland heeft na een hack alle zeilen moeten zetten om hun hoofd boven water te houden. Dat lijkt gelukt.

Bron: Cointelegraph

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!