bithumb verlies cryptobeurs
Nieuws » Cryptobeurs Bithumb maakte $180 miljoen verlies in 2018

Cryptobeurs Bithumb maakte $180 miljoen verlies in 2018

De Zuid-Koreaanse cryptobeurs Bithumb heeft vorig jaar $180 miljoen verlies geleden. Volgens de Korea Times komt dit verliest voort uit het negatieve markt sentiment dat in 2018 de boventoon voerde.

Bithumb in zwaar weer?

De omzet van de beurs steeg in 2018 nog met 17.5% in vergelijking met het jaar daarvoor. Deze stijging was echter niet voldoende om een miljoenenverlies te voorkomen. Bithumb is zeker geen vreemde eend in de bijt. 2018 was een zwaar jaar voor veel ondernemingen in de cryptospace. Zo moest het ooit grote en machtige Bitmain het Amsterdamse kantoor sluiten.

Bithumb hack

In augustus vorig jaar werd Bithumb gehackt. De beurs verloor toen voor ongeveer $30 miljoen aan cryptomunten. En eerder dit jaar was het opnieuw raak, er werd toen voor $12 miljoen gestolen. Dit viel samen met een ontslagronde bij de Zuid-Koreanen. Kortom: het gaat niet zo lekker met de cryptobeurs.

Cryptobeurzen hebben het niet makkelijk

Het lijkt makkelijk: een handelsplatform bouwen en het geld zou binnen moeten stromen. Maar in de praktijk blijkt dat toch wat lastiger dan je misschien vooraf zou denken. Cryptobeurs QuadrigaCX werd deze maand officieel failliet verklaard en ook Cryptopia uit Nieuw-Zeeland heeft na een hack alle zeilen moeten zetten om hun hoofd boven water te houden. Dat lijkt gelukt.

Bron: Cointelegraph

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Oprichter cryptobeurs loog over locatie 6.000 Bitcoin, hij mag nu 14 maanden brommen

Robin Heester

Binance overweegt ‘node’ te worden van Facebook blockchain Libra

Wessel Simons

Cryptobeurs Bitrue gehackt: $4,3 miljoen aan Ripple (XRP) en Cardano (ADA) buitgemaakt

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder