Bitcoin bull Tim Draper toont interesse in Facebook Coin

Miljardair Tim Draper gaat met Facebook om de tafel zitten. De risicokapitalist wil praten over een mogelijke investering in Facebook Coin. Dat meldt Bloomberg.

Bitcoin bull heeft interesse in Facebook Coin?

Volgens Bloomberg is Draper bereid om te luisteren naar het verhaal en de plannen van Facebook. Hij wil kijken of het een match is. Dat Draper interesse heeft in een cryptomunt van Facebook is op zichzelf niet heel gek. Hij is één van de meest prominente durfkapitalisten in de cryptospace.

Draper ziet de toekomst van cryptovaluta erg positief in. Bitcoin gaat volgens hem ‘gewoon’ nog richting de $250.000. Als investeerder is het logisch dat hij ook even gaat kijken bij Facebook. Want als de ‘Facebook Coin’ van de grond komt, dan wil je daar als investeerder op zijn minst een goede beslissing over kunnen maken.

Check ook het interview van Bitcoin Magazine NL met Tim Draper vanaf het The Next Web-evenement van 2018.

Facebook Coin

Met Facebook Coin wil de social mediagigant een slag slaan in de wereld van cryptocurrency. De cryptomunt moet het mogelijk maken om gemakkelijk via Facebook, Instagram en Whatsapp te betalen. Het is voor een bedrijf interessant om uit te proberen of het mogelijk is een eigen coin uit te geven. Zelfs al is het een stablecoin, zoals de munt van Facebook lijkt te gaan worden.

Zeker in het geval van Facebook is dit misschien wel de volgende stap. In de wereld van social media zijn ze al één van de grootste spelers. Nu gaan ze werk maken van het domineren van het betalingsverkeer. We gaan zien of ze enige kans van slagen hebben tegenover de decentrale open-source projecten als bitcoin.

Cryptocurrency en Facebook

Het adverteren met of over producten die gerelateerd zijn aan cryptocurrency’s is overigens nog steeds verboden op de platformen van Mark Zuckerberg. Het is ook interessant om in de gaten te houden hoe het beleid rondom cryptovaluta zich ontwikkelt wanneer de Facebook Coin écht een ding wordt. Tot die tijd moeten we gewoon afwachten.

Lees ook: Gaat Zuckerberg de droom van Satoshi waarmaken?

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!