bitcoin btc futures erisx
Nieuws » Gemini gebruikt vanaf nu SegWit-adressen voor elke bitcoin (BTC)

Gemini gebruikt vanaf nu SegWit-adressen voor elke bitcoin (BTC)

Gemini gebruikt vanaf nu SegWit-adressen voor alle bitcoin (BTC) die zij in bezit hebben. De cryptobeurs van de gebroeders Winklevoss liet dit via een blogpost weten.

SegWit

SegWit, voluit Segregated Witness, is een schaalbaarheidsoplossing voor het netwerk van bitcoin. Het vergoot de block size (dit bepaalt hoeveel data er in één block kan) en het los problemen op met ‘signature data’. Door SegWit zijn oplossingen die bovenop bitcoin worden gebouwd (zoals het Lightning Network) beter bruikbaar.

  bitcoin meester  

De eerste

In hun blogpost laat Gemini weten ‘de eerste grote cryptobeurs te zijn die volledig overstapt naar SegWit’. Andere beurzen zouden gedeeltelijk al de overstap hebben gemaakt, maar nog niet helemaal. Brian KimJohnson schrijft dat Gemini overal SegWit-adressen voor gaat gebruiken: voor zowel het storten als je bitcoin van het platform afhalen.

KimJohnson: ”De keuze voor SegWit is gebaseerd op veiligheidsoverwegingen en de extra ruimte die het biedt in blocks.” Ook probeert de exchange nu zoveel mogelijk transacties te bundelen in plaats van ze los te versturen.

Lightning Network

KimJohnson benadrukt dat dit soort maatregelen erg belangrijk zijn voor de verdere ontwikkeling van het bitcoin ecosysteem. ”Transacties zijn 30 tot 40 procent minder groot, dus neem je automatisch minder ruimte in op het netwerk van bitcoin.”

Hij ziet vooral op de lange termijn voordelen, het maakt ruimte vrij voor innovatieve projecten als het Lightning Network. Op deze manier moet bitcoin in staat zijn de schaalbaarheidsproblemen op te lossen.

Dringen voor cryptobeurzen

De markt van cryptobeurzen wordt steeds groter en competitiever. Het lijstje op CoinMarketCap zegt voldoende: het is dringen geblazen. In de strijd om het meeste klanten en de meeste omzet lijkt alles geoorloofd. Zo wordt er flink gesjoemeld met het handelsvolume.

Coinbase draaide vorig jaar een stuk minder omzet dan verwacht, terwijl bijvoorbeeld Bithumb honderden miljoen verlies leed. In deze competitieve markt gaan regelmatig beurzen failliet. Zo werd een paar weken geleden het Canadese QuadrigaCX officieel failliet verklaard, al had dat een nogal treurige reden. De eigenaar overleed en hij was de enige met toegang tot de cryptovaluta van de beurs en haar klanten.

 

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Square Crypto trekt ‘bitcoin’ ontwikkelaars aan van Google en Libra

Wessel Simons

Bitcoin op de weg terug? Koers door psychologische $10.000-grens

Wessel Simons

COO Barrick Gold: ‘Goudindustrie kan veel leren van Bitcoin en de cryptosector’

Job Nijsen

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder