bitcoin update koers altcoins BTC crypto
Nieuws » Gemini gebruikt vanaf nu SegWit-adressen voor elke bitcoin (BTC)

Gemini gebruikt vanaf nu SegWit-adressen voor elke bitcoin (BTC)

Gemini gebruikt vanaf nu SegWit-adressen voor alle bitcoin (BTC) die zij in bezit hebben. De cryptobeurs van de gebroeders Winklevoss liet dit via een blogpost weten.

  bitcoin meester  

SegWit

SegWit, voluit Segregated Witness, is een schaalbaarheidsoplossing voor het netwerk van bitcoin. Het vergoot de block size (dit bepaalt hoeveel data er in één block kan) en het los problemen op met ‘signature data’. Door SegWit zijn oplossingen die bovenop bitcoin worden gebouwd (zoals het Lightning Network) beter bruikbaar.

De eerste

In hun blogpost laat Gemini weten ‘de eerste grote cryptobeurs te zijn die volledig overstapt naar SegWit’. Andere beurzen zouden gedeeltelijk al de overstap hebben gemaakt, maar nog niet helemaal. Brian KimJohnson schrijft dat Gemini overal SegWit-adressen voor gaat gebruiken: voor zowel het storten als je bitcoin van het platform afhalen.

KimJohnson: ”De keuze voor SegWit is gebaseerd op veiligheidsoverwegingen en de extra ruimte die het biedt in blocks.” Ook probeert de exchange nu zoveel mogelijk transacties te bundelen in plaats van ze los te versturen.

Lightning Network

KimJohnson benadrukt dat dit soort maatregelen erg belangrijk zijn voor de verdere ontwikkeling van het bitcoin ecosysteem. ”Transacties zijn 30 tot 40 procent minder groot, dus neem je automatisch minder ruimte in op het netwerk van bitcoin.”

Hij ziet vooral op de lange termijn voordelen, het maakt ruimte vrij voor innovatieve projecten als het Lightning Network. Op deze manier moet bitcoin in staat zijn de schaalbaarheidsproblemen op te lossen.

Dringen voor cryptobeurzen

De markt van cryptobeurzen wordt steeds groter en competitiever. Het lijstje op CoinMarketCap zegt voldoende: het is dringen geblazen. In de strijd om het meeste klanten en de meeste omzet lijkt alles geoorloofd. Zo wordt er flink gesjoemeld met het handelsvolume.

Coinbase draaide vorig jaar een stuk minder omzet dan verwacht, terwijl bijvoorbeeld Bithumb honderden miljoen verlies leed. In deze competitieve markt gaan regelmatig beurzen failliet. Zo werd een paar weken geleden het Canadese QuadrigaCX officieel failliet verklaard, al had dat een nogal treurige reden. De eigenaar overleed en hij was de enige met toegang tot de cryptovaluta van de beurs en haar klanten.

 

 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

Bitcoin ‘halving’ is over één jaar, terwijl HODLers nu al 60% van alle bitcoin bezitten

Marloes van der Scheer

Bitcoin ETF uitgesteld | Scam alert | Bevestiging bullmarkt BitMEX

Fomoflash

Cryptobeurs Kraken wil ruim €9 miljoen met aandelenuitgifte ophalen

Wessel Simons
Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.