Marktkapitalisatie van cryptomarkt sinds 5 maanden weer boven $185 miljard

Voor het eerst sinds november 2018 is de totale cryptomarkt qua marktkapitalisatie boven de $185 miljard uitgekomen. Op het moment van schrijven zijn we (helaas) een miljardje gedaald. De totale marktkapitalisatie komt tot stand door de (gemiddelde) waarde van alle bestaande munten op te tellen.

Alle cryptovaluta op een hoop

Het is geen cijfer waar je heel veel mee kunt, maar het is wel een leuke indicatie voor de markt. Sinds de hoogste prijzen ooit van eind 2017, begin 2018 zien we eigenlijk een constante daling. Sinds dit jaar zien we echter langzaam aan wat herstel als het gaat over de totale waarde van de cryptomarkt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin dominantie

Tijdens de stijging van de marktkapitalisatie is de dominantie van BTC qua van de markt ietsje minder geworden, bitcoin vertegenwoordigt ongeveer 50% van de cryptomarkt. Dat is veel meer geweest, maar tijdens de gekkigheid van anderhalf jaar geleden stond het een stuk lager. In dat opzicht heeft bitcoin zich aardig hersteld. Ether neemt ongeveer 10% van de marktwaarde voor zijn rekening, XRP ruim 8%.

Marktkapitalisatie van cryptomarkt sinds 5 maanden weer boven $185 miljard

Positief sentiment

Door de recente stijgingen is het sentiment van de markt redelijk positief. Zo steeg Litecoin met 145% dit jaar en zijn analisten er van overtuigd dat er flink wat geld aan de zijlaan staat. De markt is echter totaal niet te voorspellen, dus wees voorzichtig met al deze hopium-berichten. Kijk naar je eigen strategie en probeer deze te verbeteren. De maand april is goed begonnen voor hodlers, nu is de vraag hoe mooi dit gehele jaar kan worden qua prijsontwikkeling.

Meer crypto nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...