185 miljard Marktkapitalisatie crypto markt bitcoin

Marktkapitalisatie van cryptomarkt sinds 5 maanden weer boven $185 miljard

Voor het eerst sinds november 2018 is de totale cryptomarkt qua marktkapitalisatie boven de $185 miljard uitgekomen. Op het moment van schrijven zijn we (helaas) een miljardje gedaald. De totale marktkapitalisatie komt tot stand door de (gemiddelde) waarde van alle bestaande munten op te tellen.

Alle cryptovaluta op een hoop

Het is geen cijfer waar je heel veel mee kunt, maar het is wel een leuke indicatie voor de markt. Sinds de hoogste prijzen ooit van eind 2017, begin 2018 zien we eigenlijk een constante daling. Sinds dit jaar zien we echter langzaam aan wat herstel als het gaat over de totale waarde van de cryptomarkt.

Bitcoin dominantie

Tijdens de stijging van de marktkapitalisatie is de dominantie van BTC qua van de markt ietsje minder geworden, bitcoin vertegenwoordigt ongeveer 50% van de cryptomarkt. Dat is veel meer geweest, maar tijdens de gekkigheid van anderhalf jaar geleden stond het een stuk lager. In dat opzicht heeft bitcoin zich aardig hersteld. Ether neemt ongeveer 10% van de marktwaarde voor zijn rekening, XRP ruim 8%.

Bitcoin dominantie 50%

Positief sentiment

Door de recente stijgingen is het sentiment van de markt redelijk positief. Zo steeg Litecoin met 145% dit jaar en zijn analisten er van overtuigd dat er flink wat geld aan de zijlaan staat. De markt is echter totaal niet te voorspellen, dus wees voorzichtig met al deze hopium-berichten. Kijk naar je eigen strategie en probeer deze te verbeteren. De maand april is goed begonnen voor hodlers, nu is de vraag hoe mooi dit gehele jaar kan worden qua prijsontwikkeling.

Meer crypto nieuws

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!