wikileaks bitcoin cash
Nieuwsberichten » Altcoin » Bitcoin Cash-ontwikkelaar uploadt WikiLeaks database naar BCH-chain

Bitcoin Cash-ontwikkelaar uploadt WikiLeaks database naar BCH-chain

Met Julian Assange, oprichter van Wikileaks, opnieuw achter de tralies is het doorbijten voor activisten die geloven in het verspreiden van vrijheid en waarheid. Om ondersteuning te bieden aan Julian Assange, besluit Bitcoin Cash-ontwikkelaar Chris Troutner om de volledige Wikileaks-historie met documenten te uploaden. De bestanden zijn verstuurd naar het Inter-Planetary File System (IPFS) en de chain van BCH, in de hoop dat zodat de waarheid nooit verloren gaat.

Lees meer – Bitcoin donaties bijna verdubbeld na arrestatie van Assange

  bitcoin meester  

Assange arrestatie

Sinds 11 april is er veel aandacht geweest voor de oprichter van Wikileaks, Julian Assange. Zijn arrestatie komt voort uit de aanklacht van maart 2010.

De beschuldigingen zijn onder meer: Assange en de voormalige inlichtingenexpert van het Amerikaanse leger, Chelsea Manning, hebben het server wachtwoord van het ministerie van Defensie gekraakt. Daarmee zijn er staatsgeheimen in het publieke domein gedeeld.

WikiLeaks

In 2010 is er specifieke video gelekt door Wikileaks, genaamd Collateral Murder. Het gaat om beelden uit de Irak-oorlog in 2007. Een Amerikaanse helikopter schoot doelgericht op de ‘vijand’, maar veel onschuldige burgers kwamen ook om het leven. Daaronder vele kinderen, journalisten en Reuters-fotograaf Namir Noor-Eldeen op 22-jarige leeftijd.

Wikileaks cache en de Bitcoin Cash Chain

Veel Bitcoin-voorstanders hebben Assange en Wikileaks jarenlang gesteund voor het lekken van gevoelige informatie. Als extra steun heeft BCH-programmeur Chris Troutner de hele Wikileaks-cache naar de BCH-chain en IPFS geupload.

De documenten (30GB grootte) is te downloaden voor iedere geïnteresseerde zolang de BCH- en IPFS-netwerken bestaan. De website Wikileaks.cash heeft de volledige database met documenten over vele controversiële onderwerpen:

  • oorlogen in Afghanistan en Irak,
  • uitgelekte FBI-gegevens
  • Homeland Security-documenten,
  • Barclay’s belastingontwijking,
  • de beruchte Bilderberg-transcripties voor vergaderingen
  • FEMA-rapporten

Troutner heeft ook instructies gepubliceerd voor hulp bij het het IPF systeem. Enkele stappen:

  • IPFS installeren
  • IPFS-node initialiseren om daemon te laten werken
  • IPFS-node verbinden met de cloudserver
  • de inhoud downloaden

Na deze stap kun je de inhoud vastzetten, zodat de computer deze blijft delen. Troutner’s instructies wordt gehost op Memo.cash, die is ingebed in de BCH-chain.

crypto kopen 

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

Misss Bitcoin over de Libra coin van Facebook en de koersstijging van BTC

Madelon Vos

Pomp: ‘Bitcoin (BTC) is $100.000 aan het einde van 2021’

Robin Heester

Russische centrale bank: ‘Fraudeurs hebben liever cash dan cryptomunten’

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder

Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.