Deze 3 altcoins presteerden beter dan bitcoin (BTC) zelf

Crypto alert 12 uur – Bitcoin (BTC) heeft dit weekend weer een nieuw koersrecord gevestigd voor 2019 tot nu toe. De koers is op moment van schrijven $8.730, iets lager dan het hoogste punt van $8.900. Normaliter bloeden de meeste altcoins zodra bitcoin hard stijgt. Deze keer houden de altcoins stand. Welke cryptomunten doen het goed?

De volgende criteria zijn gehanteerd:

  • Een top 50 cryptomunt op basis van “liquide” market cap. Dat betekent dat de marktwaarde en volume van een cryptomunt is geverifieerd door marktonderzoeker Messari.io. Op de cryptomarkt is helaas sprake van veel nepvolume, wat leidt tot kunstmatige marktwaardes.
  • Het gevolg is dat hard stijgende altcoins zoals BitTorrent (BTT), HoloChain (HOT), POA Network (POA) en Mithril (MIT) níet zijn meegenomen in de vergelijking. Volgens Messari.io beschikken deze altcoins niet over een geverifieerde “liquide” market cap.
  • Procentuele stijging afgelopen 24 uur t.o.v. de dollar (USD) én bitcoin (BTC). Hoe presteert een cryptomunt ten opzichte van een hard stijgende bitcoin?

Deze 3 altcoins presteerden beter dan bitcoin (BTC)

Uitgaande van de bovenstaande criteria is de volgende top 5 samengesteld (op volgorde van market cap):

1. Litecoin (LTC): +2,3% t.o.v. BTC en +11,8% t.o.v. USD

Litecoin (LTC) is ten opzichte van de Amerikaanse dollar met 11,8% gestegen op moment van schrijven. Litecoin leidde – wederom – de dans naar boven.

Het ‘digitale zilver’ kent al een onwaarschijnlijk jaar met een groei van 155% het afgelopen kwartaal. Beleggers lijken te anticiperen op de halving van de Litecoin blockchain over ruim 70 dagen. De koers op moment van schrijven is (afgerond) $114.

Buiten de koers, raakt de cryptomunt meer in zwang als betaalmiddel, waardoor de activiteit op het netwerk sterk groeit.

Litecoin versus de Amerikaanse dollar afgelopen maand (bron: Messari.io)

2. Bitcoin SV (BSV): +15,2% t.o.v. BTC / +25,8% t.o.v. USD

Een inmiddels omstreden cryptomunt omdat Craig Wright onlosmakelijk met Bitcoin SV (BSV), een splitsing van Bitcoin Cash (BCH), verbonden is. Ondanks het feit dat BSV op onder meer Binance en Kraken verwijderd is, weten een aantal beleggers de coin te vinden.

De huidige koers op moment van schrijven is $113,7.

BSV is maar liefst 15% gestegen ten opzichte van BTC: een opmerkelijk feitje. De cryptomunt is de afgelopen maand met 108% gestegen, waarmee het een van de grootste stijgers uit de top 50 is.

Bitcoin SV versus de Amerikaanse dollar (bron: Messari.io)

3. CRYPTO.com (MCO) +17,4% t.o.v. BTC / +28,1% t.o.v. USD

Crypto.com, eerder bekend als Monaco (MCO) is een bedrijf uit HongKong dat pinpassen en creditcards in cryptomunten in de markt zet. De kaarten zijn vooralsnog beperkt verkrijgbaar (nog niet in Europa), maar daar moet binnenkort verandering in komen.

De kleinere altcoin weet prima cijfers neer te zetten ten opzichte van bitcoin en de Amerikaanse dollar. De koers op moment van schrijven is $7,09.

CRYPTO.com versus de Amerikaanse dollar (bron: Messari.io)

Lees hier ons interview met Kris Marszalek, ceo van CRYPTO.com: “Over 5 jaar rekenen een half miljard mensen af met cryptomunten”

Conclusie

Opvallend is dat de (meeste) altcoins tot nu toe goed standhouden ondanks de stevige opmars van BTC.

Dat bepaalde altcoins harder stijgen dan BTC, heeft ook met een lagere liquiditeit van de betreffende cryptomunt te maken. Een kleinere groep beleggers kan een cryptomunt met een lagere marktwaarde heftiger laten bewegen, naar boven dan wel beneden.

Bijkomende opmerking: historische prestaties bieden géén garantie voor prestaties in de toekomst.

Het bovenstaande lijstje is ook een tijdsmoment. Altcoins die zijn gestegen, maken een hogere kans op een koerscorrectie. Altcoins die nog níet zijn gestegen, kunnen juist interessant zijn om te volgen.

Bronnen: Messari.io / Bitcoinwisdom

Disclaimer: de auteur van dit artikel heeft een zeer kleine hoeveelheid Litecoin (LTC) in bezit. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel en gemakkelijk

Maak een gratis account aan bij Coinmotion en betaal slechts 0,1% commissie voor jouw bitcoin in de eerste maand.

Maak nu een gratis account aan!