amazon-webservice-amb
Nieuwsberichten » Amazon Managed Blockchain (AMB) maakt gebruik van framework Ethereum en Hyperledger

Amazon Managed Blockchain (AMB) maakt gebruik van framework Ethereum en Hyperledger

Amazon Web Services (AWS) heeft een eigen Amazon Managed Blockchain (AMB) publiekelijk beschikbaar gesteld. Het cloud computing platform AWS van de retailgigant Amazon heeft deze AMB in een officiële aankondiging gepresenteerd.

  bitcoin meester  

Blockchain-as-a-Service

Het product maakt het mogelijk dat klanten een blockchain-netwerk kunnen opzetten voor binnen hun eigen organisaties. Daarbij maakt het gebruik van de open source-frameworks van Ethereum en Hyperledger.

Amazon stelt dat AMB kan opgeschaald kan worden om duizenden tot miljoenen transacties te verwerken.

Customers typically create blockchain networks using frameworks like Hyperledger Fabric and Ethereum, but setting up the networks using these frameworks is difficult and time consuming. Each member of a blockchain network has to provision hardware, install software, create and manage certificates for access control, and configure network settings.

Amazon levert de oplossing

Amazon geeft aan dat deze Blockchain-as-a-Service (BaaS) het voor bedrijven mogelijk maakt om op een snellere en goedkopere manier een eigen netwerk te gaan gebruiken.

Daardoor is het bijvoorbeeld niet nodig om de nodige hardware aan te schaffen, software te installeren. Het uitgeven en beheren van certificaten en licenties wordt ook stukken eenvoudiger.

Het wordt eenvoudig om toegang tot het netwerk en om alle instellingen te controleren. Hierover zegt Rahul Pathak, de General Manager van AMB, het volgende:

Amazon Managed Blockchain takes care of provisioning nodes, setting up the network, managing certificates and security, and scaling the network.

Adoptie door de ‘grote’ jongens

Er zijn al enkele ‘grote’ bedrijven die deze AMB hebben geïmplementeerd. Ten eerste gaat AT&T, een grote telecommunicatieconcern uit de Verenigde Staten, gebruik maken van deze BaaS.

Verder doen Nestlé, het wereldwijde bekende voedingsbedrijf, en Singapore Exchange Limited, een effectenbeurs, ook al mee.

Tot slot had AWS de AMB in eerste instantie al samen met de Amazon Quantum Ledger Database (QLDB) in November 2018 aangekondigd. De QLDB is een grootboek/database waarin logs van transacties transparant en encrypted kunnen worden gecontroleerd.

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op Facebook, Twitter of Telegram.

Gratis Nieuwsbrief!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchainsGerelateerde berichten

Facebook richt nieuw blockchainbedrijf op met focus op betalingen

Job Nijsen

Stellar (XLM) geeft update na stilvallen blockchain netwerk

Wessel Simons

Dutch Blockchain Week event uitgelicht: Blockchain for Humanity (3 juni)

Herman Nekkers
Blijft GRATIS op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains.