Bitcoin (BTC) prijs op $7.815, slechts 732.000 adressen hebben meer dan 1 BTC

Update 19.50 uur – Een bitcoin is op dit moment $7.815 waard (-1,5%) volgens marktindex OnchainFX. Dat is grofweg hetzelfde als 24 uur geleden. De bitcoin koers is sinds de flashcrash van vrijdagochtend behoorlijk rustig geweest. Volgens sommige analisten is de neerwaartse spiraal zelfs over en gaan we naar nieuwe prijshoogtes.

Voor nu houdt de prijs zich kalm en is er weinig actie. Zoals in onderstaande grafiek te zien is zitten we op ongeveer hetzelfde punt als een week geleden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Arthur Hayes, ceo van cryptobeurs BitMEX, is de bullmarkt echter wel bevestigd en is binnenkort meer prijsactie te verwachten.

Bitcoin (BTC) prijs op $7.815, slechts 732.000 adressen hebben meer dan 1 BTC

bron: Coincap.io, BTC prijs afgelopen 7 dagen

Bitcoin ETF

Afkeuring van een bitcoin ETF kan roet in het eten gooien. Morgenmiddag of -avond Nederlandse tijd neemt de Securities and Exchange Commission (SEC) een besluit over de komst van een beursgenoteerd bitcoinfonds, bekend als bitcoin ETF.

Welk effect heeft het besluit van de op de prijs van bitcoin (BTC)? De waakhond heeft drie keuzes: goedkeuring, afkeuring of uitstel. De waakhond van de Amerikaanse effectenmarkt heeft nog nooit eerder een bitcoin ETF goedgekeurd.

Het sentiment op Twitter is dat ‘uitstel’ de meeste kans heeft. Zo verwacht analist Josh Rager ook uitstel met weinig invloed op de prijs.

Maar op zijn Hollands gezegd: het blijft koffiedik kijken. De komende 24 uur weten we meer.

Alex Krüger denkt dat een afkeuring leidt tot een kans om de ‘dip’ te kopen.

Rager heeft dan al gelijk een paar tips.

Minderheid bezit meerderheid aan bitcoin (BTC)

Daarnaast aandacht voor een opmerkelijk feitje. Bitcoin (BTC) is schaars, slechts 21 miljoen coins zullen er ooit beschikbaar komen. Uit onderzoek blijkt dat slechts 732.000 adressen één bitcoin of meer bezitten. De honderd adressen met de meeste bitcoin slurpen er langzaam meer op.

Die ruim 700 duizend adressen met meer dan een BTC hoeven natuurlijk niet allemaal van verschillende personen te zijn.

Er is een grote kans dat verschillende adressen in die lijst bij één persoon horen. Dus er is niet met zekerheid te zeggen hoeveel mensen meer dan één bitcoin hebben.

60% van alle bitcoin staan al een jaar stil op een bepaald adres. Dat zijn 10.5 miljoen BTC die al 12 maanden dienen als ‘store of value’.

In de top 100 is iedereen nog druk bezig méér cryptomunten te verzamelen. Elk adres die zo hoog staat op de lijst van aantal bitcoin heeft er meer dan een jaar geleden.

De rijke bitcoiners zijn dus nog meer aan het vergaren. Die zijn nog niet uitgekeken op deze wonderen wereld van cryptomunten.

Een leuke statistiek is het feit dat alle miljonairs in de wereld nooit allemaal één BTC kunnen krijgen. Er zijn namelijk ruim 36 miljoen miljonairs in Amerikaanse dollars, terwijl er dus maar 21 miljoen bitcoin zullen zijn.

Dat zegt in principe weinig, maar als je een mooie toekomst voorziet voor bitcoin en mogelijk andere cryptomunten dan is één bitcoin dus een hele mooie hoeveelheid om te hebben.

Groot aandeel Hodl’ers: bitcoin verschuift niet

Uit nieuw onderzoek van Bitinfocharts blijkt dat een aanzienlijk deel van de bitcoin voorraad niet verschuift. Hodl is een cryptoterm voor ‘Hold on for dear life’, het simpelweg vasthouden van bitcoin (BTC) op een wallet.

Ongeveer 10.5 miljoen BTC is niet uit een wallet gekomen sinds 5 mei 2018. Dit slapende bestand neemt toe, getuige de onderstaande grafiek.

Bitcoin (BTC) prijs op $7.815, slechts 732.000 adressen hebben meer dan 1 BTC

Bitcoin als geld

De meningen over bitcoin als geld zijn verdeeld. De Europese Centrale Bank liet recentelijk weten de cryptomunt niet te zien als directe dreigen voor het monetaire beleid.

Terwijl de hoofdeconoom van de Bank of England juist zijn verwachtingen niet kon temperen: hij ziet bitcoin op termijn zelfs contant geld vervangen.

Er zijn een hoop verschillende meningen over cryptomunten en bitcoin in het bijzonder, maar het feit is dat de grootste bitcoin hodlers hun vertrouwen niet zijn verloren het afgelopen jaar. Sterker nog: het vertrouwen lijkt gegroeid want de grootste adressen blijven bitcoin sparen.

Altcoins

En hoe doen de altcoins het? Met uitzondering van Dash (DASH) staan de meeste cryptomunten in de top 10 op een minnetje. Tezos (XTZ) en Stellar (XLM) leveren het meeste in.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsgeld

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)