bitcoin btc koers prijs whales tom lee fundstrat

Bitcoin (BTC) prikt even door $7.000, altcoins in dubbele cijfers

Update 21.30 uur – Bitcoin (BTC) heeft 17.00 uur Nederlandse tijd de $6.800 grens doorbroken en op sommige cryptobeurzen kort de $7.000 grens doorgeprikt. Gemiddeld betaal je nu voor één bitcoin $6.909, volgens marktonderzoeker OnchainFX. De koers is op moment van schrijven enigszins aan het corrigeren richting $6.900. Veelzeggend voor het vertrouwen in de markt is dat de altcoins flink aan het stijgen zijn. Ethereum (ETH) nadert de $200 en stijgt meer dan 13%. Uitschieter is Cardano (ADA) met 23% in de plus en ook Bitcoin Cash (BCH) doet met 17% goede zaken.

Bitcoin (BTC) koers

Bitcoin (BTC) kent een uitstekende week met een groei van 22%. In slechts vijf maanden tijd is de koers van bitcoin verdubbeld. De meeste analisten blijven positief, maar waarschuwen ook voor een aanstaande correctie.

Veel kapitaal stroomt door naar de altcoins na de opmars van BTC. Dat betekent dat er marktbreed veel vertrouwen terug is onder cryptobeleggers.

BTC afgelopen 24 uur

bron: Coincap.io

John van Meer heeft het in zijn bitcoin analyse vandaag over Fear Of Missing Out (FOMO), oftewel het gevoel de boot te missen. Vaak is een selecte groep bepalend voor de richting van een koers (“whales”) en volgt daarna de rest van de markt.

Er komt een moment dat ook slapende beleggers weer de markt betreden of dat nieuwe beleggers de stap wagen en wat in bitcoin of andere cryptomunten gaan beleggen. Dat sentiment lijkt nu momenteel gaande.

Hoewel menigeen uitroept dat de bullmarkt nu echt een feit is, wordt cryptomarkt gekarakteriseerd door heftige wendingen. Vooralsnog blijft een koerscorrectie uit.

bitcoin meester

Analisten over BTC

Volgens een eerdere analyse van het Crypto Huis de liggen komende weerstandszones voor bitcoin: $6.520 (short term), $6.740 (short term) en $7.050 (mid term). Door de eerste twee weerstandszones is de koers nu gebroken.

Grote vraag is of de weerstand bij $7.000 wordt bedwongen. Ook hij ziet veel weerstand bij de niveaus $7.000 en $8.000.

Alex Krüger ziet vooral een toename in handelsvolume op de bitcoinmarkt. Vaak is een snelgroeiend volume een teken dat de koers (flink) aantrekt.

Big Chonis ziet voorlopig nog wel een weerstandszone vormen net onder de $7.000 op de maandelijkse grafiek.

Altcoins

De meeste altcoins zijn flink aan het stijgen op moment van schrijven.

Sommige analisten nemen het woord “altseason” alweer in de mond te nemen. Een voorspelling die uit lijkt te komen.

Consensus – en ETF-effect?

En wat gaat het effect zijn van de Consensus conferentie in New York? Daar komt de crème de la crème van de wereldwijde crypto – en blockchainindustrie samenkomt om vooral heel veel te netwerken. Elk project grijpt dat moment aan om met nieuws te komen, wat weer zijn weerslag kan hebben op de koersen.

Gaan we een Consensus-effect meemaken komende week of blijft het effect – zoals vorig jaar – enigszins uit?

Ook spannend is dat de Amerikaanse waakhond de komende twee weken een oordeel velt over de ETF-aanvragen van VanEck/SolidX en Bitwise. Hoe gaat de markt daarop reageren?

Afbeelding: Flickr.com

bitcoin kopen

Nieuwsoverzicht 11 mei

Mis niks meer!
Invalid email address