joseph lubin ethereum bitcoin prijs koers bodem cryptomarkt

Bitcoin (BTC) bodem voorspeld door mede-oprichter Ethereum?

Is de bodem van bitcoin (BTC) voorspeld door Joseph Lubin, de mede-oprichter van ethereum (ETH)? Lubin riep op 21 december 2018 dat de cryptomarkt zijn bodem had bereikt. Met de wijsheid van nu zat hij dicht bij de waarheid. Op 15 december 2018 stond bitcoin op het laagste punt van de afgelopen 12 maanden: $3.237.

Joseph Lubin, ethereum en ConsenSys

Lubin is een van de meest bekende personen in de blockchain industrie. In 2014 heeft hij samen met Vitalik Buterin en enkele anderen (Charles Hoskinson, Gavin Wood en Anthony di Iorio, redactie) en het idee van ethereum (ETH) als virtuele supercomputer bedacht. In mei 2015, precies 4 jaar geleden, is het project gelanceerd.

Lubin nam al snel afscheid en besloot om ConsenSys op te richten, een software – en consultancyfirma. Doel is om (zakelijke en overheids-) applicaties te bouwen op de blockchain van ethereum.

Op de hoogtepunt van de markt, eind 2017, riep zakenblad Forbes Lubin uit tot de één na rijkste persoon in de cryptowereld. Na Chris Larsen, de mede-oprichter van Ripple.

Naar verluidt bezit Lubin nog steeds de meeste ethereum ter wereld en mag hij zich miljardair noemen.

ConsenSys, onder meer adviseur van de Europese Commissie op het gebied van blockchain, groeide uit haar voegen (1.200 medewerkers op het hoogtepunt).

Herstructurering en ConsenSys 2.0

Bovendien werd de organisatie slecht gemanaged door Lubin. De zelfsturende organisatie functioneerde amper of niet en in relatief korte tijd is er veel geld ‘verbrand’.

Volgens onbevestigde geruchten gaat het om een bedrag van $100 miljoen dat er doorheen gegaan is. Bijvoorbeeld om projecten te financieren die achteraf weinig nut hadden.

Lubin slankt noodgedwongen het bedrijf af en moet 13% van haar personeel ontslaan. Vele marktvolgers zien de bezuiniging bij de adviesclub als een volgend bewijs van de cryptowinter.

De geruchten dat het om 50% van het personeel gaat, kloppen niet. Met ConsenSys 2.0 wil Lubin efficiënter en winstgevender opereren. Ook wil hij de omzet bijna verdubbelen.

In 2018 is een bruto omzet van $28 miljoen gedraaid. Dit jaar wil men $50 miljoen omzet gaan bereiken. Medio april komt Lubin in het nieuws: het bedrijf is naarstig op zoek naar nieuwe investeerders. Er is maar liefst $200 miljoen nodig om te groeien en ConsenSys 2.0 vorm te geven.

Bitcoin (BTC) prijs

Rond dezelfde tijd dat Lubin zijn bedrijf probeert te redden, doet hij op Twitter een aantal uitspraken over de cryptomarkt in zijn algemeen. Op 21 december 2018 zegt hij het volgende:

Lubin zit met zijn claim net ver van de waarheid (tot nu toe). Zes dagen vóór zijn tweet zit BTC op wat nu de bodem lijkt: $3.237 op 15 december 2018.  Ongeveer tegelijk met zijn uitspraak schoot de koers omhoog richting $3.900.

Is het geluk? Die kans is aanwezig. Anderzijds heeft Lubin vanwege zijn ervaring en netwerk veel marktkennis in huis, waarmee hij een voorsprong heeft op de gemiddelde belegger in cryptovaluta.

btc bitcoin prijs bodem koers

In mei 2019 is het sentiment behoorlijk gekeerd. 2019 is tot nu toe een goed jaar voor bitcoin (BTC). De koers is met minstens 40% gestegen de afgelopen vier maanden. Ook wordt het bitcoin netwerk meer gebruikt, kijkende naar het aantal transacties en outputs van de bitcoin blockchain.

Ethereum toekomst

In 2018 heeft de prijs van ethereum (ETH) een fikse dreun opgelopen doordat de ICO-markt nagenoeg droog kookte. Ook stond het ethereum team behoorlijk onder druk: beschikt het over voldoende daadkracht en snelheid om het netwerk toekomstbestendig te maken? (schaalbaarheid!)

Lubin maakte zich er destijds weinig zorgen over en twitterde:

Ethereum heeft sinds eind vorig jaar een paar stapjes gezet. De Constantinople-upgrade, geen forse ingreep, maar is wel succesvol te noemen.

Deze week melden enkele core developers dat ethereum 2.0 oftewel Serenity steeds dichterbij komt. De eerste code voor de overstap van Ethereum (ETH) naar Proof-of-Stake (PoS) moet eind juni klaar zijn.

Interview Joseph Lubin

We spraken Lubin vorig jaar september op de beurs Blockchainlive in Londen. Hij ging onder meer in op de toekomst van ethereum en de toepassingen van blockchain in het algemeen.

Bron: Cryptoslate

bitcoin kopen

 

 

Mis niks meer!
Invalid email address