bitcoin $10.000 btc vechain vet koers
Nieuws » Bitcoin richting $6.000 op Bitfinex, CashApp breekt BTC records

Bitcoin richting $6.000 op Bitfinex, CashApp breekt BTC records

Bitcoin stijgt aardig boven de $5.600 uit. De gehele markt staat hoger dan gisteren met een totale marktkapitalisatie van meer dan $178 miljard. Waarbij vooral Binance Coin weer in het oog springt met een plus van ruim 5 procent.

Bitcoin doet het met een plus van meer dan 4 procent niet slecht. Op Bitfinex ligt de koers een stuk hoger. Dat komt door de problemen rondom stablecoin Tether (USDT). Er lijken steeds meer lijken uit de kast van het bedrijf achter de cryptobeurs en cryptomunt te komen.

Nieuws

In het nieuws: CoinMarketCap.com, de meestgebruikte website voor informatie over cryptovaluta, verscherpt de regels om nep handelsvolume tegen te gaan. Daartoe heeft het de Data Accountability & Transparancy Alliance (DATA) opgezet.

Verder werd bekend dat Deloitte ethereum (ETH) inruilt als blockchainoplossing. Het accountantskantoor gaat nu voor de VeChainThor (VET) blockchain.

  bitcoin meester  

Jack Dorsey van CashApp en Twitter

Prognoses tonen daarnaast aan dat als BTC-verkopen op Square Cash, de crypto Cash-app van Twitter CEO Jack Dorsey, het huidige groeicijfers handhaaft er meer bitcoin op de app gekocht wordt dan dat er wordt gemined.

Ten minste, tegen de tijd dat de volgende Bitcoin halving plaatsvindt. In mei 2020 zouden er ruwweg 2 bitcoin op Square Cash worden aangekocht voor elke nieuwe BTC die wordt gemined. En dat is alleen via deze verkoper.

Als de industrie zo doorgroeit kan de vraag naar bitcoin wel eens veel hoger worden dan het aanbod. En elke (amateur) econoom weet wat er dan kan gebeuren… Maar zover is het nog niet.

Voorlopig is Dorsey vooral zelf erg enthousiast over bitcoin. Zo is hij erg gecharmeerd van het Lightning Network en hij vindt bitcoin uitermate geschikt als valuta voor het internet. Naast Elon Musk hebben we nu dus een tweede prominente miljardair die zich vol uitspreekt vóór cryptovaluta.

Bitcoin (BTC) richting $6.000?

Bitcoin gaat lekker. De prijs voor één BTC ligt ruim 4 procent hoger dan op hetzelfde moment gisteren. In onderstaande grafiek is duidelijk te zien dat de koers langzaam aan het opkrabbelen is.

Op Bitfinex is de koers op het moment van schrijven $5.922. Met een relatief klein volume van $80 miljoen, maar het is een opmerkelijk verschijnsel. Dit alles komt door de recente ontwikkelingen rondom Tether (USDT). USDT is niet 100% gedekt door echte dollars.

Bitcoin koers $6000
Steven bitcoin af op $6.000?

 

Altcoins

De altcoins doen het rustig aan vandaag. Er wordt wat verloren ten opzichte van BTC, maar in dollars (of euro’s) kleuren de meeste cryptocurrency’s groen. Binance Coin pakt zelfs wat extra terrein tegenover bitcoin.

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Square Crypto trekt ‘bitcoin’ ontwikkelaars aan van Google en Libra

Wessel Simons

Bitcoin op de weg terug? Koers door psychologische $10.000-grens

Wessel Simons

COO Barrick Gold: ‘Goudindustrie kan veel leren van Bitcoin en de cryptosector’

Job Nijsen

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder