ripple XRP cryptomunt cryptomarkt
Nieuws » Thaise bank hint naar gebruik Ripple tech én cryptomunt XRP

Thaise bank hint naar gebruik Ripple tech én cryptomunt XRP

Het bedrijf Ripple richt zich op producten voor de financiële sector. Veel banken en andere financiële instanties zijn geïnteresseerd in de techniek die Ripple biedt. Daar hoort ook de Siam Commercial Bank (SCB) uit Thailand bij.

Voor goed of slecht nieuws over het gebruik van XRP moeten we nog even wachten, aldus het twitteraccount van de bank.

De Thaise bank is de oudste in het land. In april probeerde de bank xRapid uit tijdens een reeks aan transacties. Betalingen naar een ander land duren soms wel twee dagen bij de SCB.

Met behulp van de techniek van Ripple duurde de transactie slechts één minuut. Voor het gebruik van xRapid is de cryptomunt XRP niet nodig. De cryptomunt uit de stal van de ontwikkelaars van Ripple staat dus echter wel op de radar van Siam Commercial Bank.

Bij Ripple zijn ze er van overtuigd dat uiteindelijk elke bank met blockchain en cryptovaluta aan de haal moet om bij te blijven. Bij voorkeur hebben de topmannen van Ripple het dan over ‘hun’ XRP, natuurlijk.

Eerder genoemde bank is dus niet de eerste (en waarschijnlijk ook niet de laatste) die via Ripple hun eerste stapjes in de wereld van blockchain en cryptvaluta gaan zetten. Naast bijvoorbeeld de Bank of England die serieus kijkt naar RippleNet is ook betalingsprovider Ria erg geïnteresseerd in de techniek.

Naast Ripple zijn banken ook druk in de weer met andere projecten. Zo kijkt ING intern naar de ‘bulletproof’ oplossingen van bitcoin om privacy te vergroten. Terwijl de Wereldbank en het IFM zelfs een eigen oefen cryptomunt in het leven hebben geroepen.

De wereld van cryptomunten is al lang geen wereld meer van enkel cyherpunks. De traditionele spelers melden zich langzaam aan ook allemaal aan het front. En ook zij moeten keuzes gaan maken.

Nieuwe Podcast aflevering: Bitcoin maximalisten aan de tokens op Ethereum, een 'nieuwe' Satsohi en meer

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Ripple gebruikt door Thaise bank, maar XRP token niet

Arnold Hubach

Ripple (XRP) index nu formeel toegevoegd aan prijsindices Nasdaq

Wessel Simons

Bitcoin rond de $10.380, maakt Ripple (XRP) zich klaar voor nieuwe run?

Arnold Hubach

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder