Bitcoin (BTC) koers even door $8.000, Litecoin (LTC) stijgt 366% in 2019

Bitcoin (BTC) ervaart de nodige weerstand bij het niveau $8.100. De koers steeg in de vroege ochtend, maar wist de $8.100 voorlopig niet te breken. De koers is op moment van schrijven $7.956 (+0,3%). Litecoin (LTC) daarentegen blijft door stijgen en noteert een plus van 9,3%. De BTC update van deze woensdagochtend.

Nieuwsoverzicht

De belangrijkste nieuwtjes van de afgelopen 24 uur.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

1. Lightning Network krijgt veiligheidsupdate

Het Lightning Network van bitcoin krijgt binnenkort de langverwachte ‘watchtowers’. Deze wachttorens moeten voor meer veiligheid op het netwerk zorgen. De extra laag boven op bitcoin is nog experimenteel en zit nog in de testfase. Vanaf versie 0.7 van de LND-software leveren de ontwikkelaars van Lightning Labs de watchtowers aan het netwerk.

2. Ethereum (ETH) blockchain: méér transacties, minder dApp-activiteit

Het Ethereum (ETH) netwerk heeft in de maand mei weer een paar stappen gezet. Zo neemt het aantal transacties op de blockchain toe, evenals het gemiddelde transactiebedrag. De populariteit van het netwerk neemt weer gestaag toe.

3. Ripple (XRP) breidt uit in Brazilië, ‘Ripplenet groeit door’

Ripple (XRP) breidt haar activiteiten uit in Brazilië. Inmiddels heeft Ripple diverse financiële instellingen in het Latijns Amerikaanse aan zich weten te binden. Naar eigen zeggen worden er wereldwijd twee tot drie instellingen per week aan Ripplenet toegevoegd.

Bitcoin (BTC) koers

Analist John van Meer concludeert in zijn analyse dat bitcoin (BTC) de komende dagen móet uitbreken. Hij zegt onder meer:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]De RSI is redelijk afgekoeld wat de koers meer ruimte geeft om door te kunnen stijgen na deze pullback. De koers zakte snel terug naar $8.100, een redelijk weerstandsniveau voor de prijs, zo lijkt het. De prijs bevindt zich nu ook al een week tussen de zwarte lijnen in een evenwichtspatroon. Hier zal het een dezer dagen uit móeten breken. [/penci_blockquote]

Bitcoin (BTC) koers even door $8.000, Litecoin (LTC) stijgt 366% in 2019

Bitcoin (BTC) afgelopen 24 uur (bron: Coincap.io)

De koers maakte vanochtend om 4.30 uur een opwaartse beweging van onder de $7.900 tot boven de $8.050. Maar de koers wist het momentum niet vast te houden en zakt weer onder de $8.000.

Cryptotwitter

De analist Pierre is benieuwd of bitcoin (BTC) het niveau $7.900 (de ‘weekly open’) deze week houdt.

Analist Josh Rager ziet ook eerst een dip richting $7.500, voordat bitcoin weer een opwaartse beweging maakt.

Rager ziet dat de koers bij $8.000 veel weerstand heeft, iets wat tot nu toe ook bevestigd wordt.

Ook Alex Krüger ziet het niveau $8.100 als de te kraken noot.

Litecoin (LTC) stijgt 366% in 2019

Litecoin (LTC) is dit jaar begonnen met een koers van $30. Inmiddels is LTC door gestegen naar $140. Een rendement van 366% in 2019 tot nu toe. De rek lijkt er voorlopig niet uit. Beleggers anticiperen op de aanstaande halving van LTC, die 6 augustus plaatsvindt.

Bitcoin (BTC) koers even door $8.000, Litecoin (LTC) stijgt 366% in 2019

Litecoin (LTC) koers in 2019 (bron: Messari.io)

Historisch gezien stijgt de koers voor en na de halving. Tegelijkertijd biedt – in crypto – de geschiedenis nooit een garantie voor de toekomst. Analisten op Twitter zoals Josh Rager en Pierre zijn vooralsnog zeer positief over de koersontwikkeling.

Altcoins

Hoe zien de overige altcoins eruit?

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...