Litecoin (LTC) geaccepteerd bij ruim één miljoen hotels en luchtvaartmaatschappijen

Je vliegticket of hotel afrekenen met Litecoin (LTC)? Dat kan vanaf nu via de online boekingssite TravelbyBit. Cryptomunt LTC wordt geaccepteerd door meer dan één miljoen hotels en luchtvaartmaatschappijen als betaalmiddel.

NB. Dit nieuwsbericht is geen financieel advies.

De Litecoin Foundation gaat samenwerken met TravelbyBit, een boekingssite waarbij je je ticket en hotel kunt reserveren en afrekenen met cryptomunten. De reissite is ook de officiële reispartner voor de Litecoin-conferentie op 28-29 oktober in Las Vegas.

Afrekenen met cryptomunten

Volgens Charlie Lee, oprichter van Litecoin en managing director van de Litecoin Foundation, zorgt betalen via cryptovaluta voor meer adoptie van open source blockchaintechnologie. Hij prijst dat TravelbyBit agnostisch is en meerdere opties accepteert.

Ceo Caleb Yeoh TravelbyBit beaamt dat ze het ‘laagdrempeliger’ willen maken om met cryptomunten af te rekenen.

De twee partijen werkten eerder samen. Begin 2018 sloot het platform een deal met de luchthaven van Brisbane in Australië om Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Dash en Steem te accepteren.

Het leuke is: de site houdt ook statistieken bij. Het is wel onduidelijk wat het volume is. Lightning Network en Bitcoin spannen als betaalmethode de kroon, gevolgd door LTC en opvallend Binance Coin.

Op basis van de transactiewaarde valt Dash (DASH) weer op.

Litecoin (LTC) en adoptie

De Litecoin Foundation werkt hard aan meer adoptie. Zo kwam het project met een crypto betaalkaart op de proppen.

Zo sponsorde de Litecoin Foundation de UFC vechter Askren “Funky” voor het vechtsportgala UFC 235. Daarmee werd het logo van de vijfde grootste cryptomunt geplakt op de beroemde Octagon van de UFC.

Litecoin halving

Voordat in mei 2020 de halving van de block rewards bij bitcoin (BTC) op het programma staat, is LTC dit jaar aan de beurt.
Komende augustus staat de halving van Litecoin op het programma over circa 40 dagen.

In het geval van Litecoin: bij een nieuwe serie van 840 duizend blokken wordt het aantal LTC in elk blok gehalveerd. In totaal kan er 84 miljoen stuks LTC gedolven worden (de laatste ergens in het jaar 2140).

Bron: Decrypt
Afbeelding: Flickr.com

Disclaimer: de auteur van dit artikel bezit Litecoin (LTC)

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!