Litecoin (LTC) breidt uit als betaalmiddel: extra 39.000 locaties via Spedn app

Litecoin (LTC) wordt nu bij 39.000 extra verkooppunten in de VS geaccepteerd als betaalmiddel. Betaalprovider Flexa heeft LTC namelijk als optie aan haar betaalnetwerk toegevoegd en aan haar betaalapp Spedn.

Litecoin (LTC) en betaalmiddel

Flexa uit New York haalde dit jaar ruim $14 miljoen op aan vers durfkapitaal bij fondsen zoals Pantera Capital, 1kx, Nima Capital en Access Ventures.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Flexa is ook de ontwikkelaar achter de Spedn crypto betaalapp. Achter deze firma Spedn schuilen de gebroeders Tyler en Cameron Winklevoss van de exchange Gemini.

Andere cryptomunten die Flexa al opgenomen heeft: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) en stablecoin Gemini dollar (GUSD).

Die laatste betaaloptie is te verklaren door de nauwe samenwerking tussen Flexa en Gemini, de exchange van de gebroeders Winklevoss.

Waarom Litecoin?

Waarom noteert Flexa Litecoin (LTC) als betaalmiddel? Enkele voordelen van de cryptomunt:

Oprichter Charlie Lee van Litecoin zei tijdens de Asia Blockchain Summit in Taipei:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Ik ben enthousiast om te zien hoe Flexa betalingen met cryptomunten naar de massa wil brengen. Dat er nu met LTC betaald kan worden binnen het netwerk van Flexa is geweldig’. [/penci_blockquote]

Litecoin ‘halving’

De Litecoin ‘halving’ staat voor de deur en staat rond 5 augustus aanstaande te gebeuren.

Het ‘digitale zilver’ raakt steeds meer in zwang als betaalmiddel, waardoor de activiteit op het netwerk sterk groeit. Recentelijk is een deal gesloten met online boekingssite TravelbyBit die LTC toevoegt als betaalmiddel.

Ook heeft de Litecoin Foundation recentelijk een nieuwe crypto betaalkaart aangekondigd. Met het kaartje reken online af of – ouderwets – in een fysieke winkel. De Limited Blockcard ondersteunt de cryptovaluta Litecoin (LTC), Bibox Token (BIX) en Ternio (TERN).

Koers

Litecoin (LTC) kent net zoals Bitcoin een goed jaar tot nu toe. De koers van LTC stond begin 2019 op $30. De koers op moment van schrijven staat op $118, een stijging van 293%.

Litecoin (LTC) breidt uit als betaalmiddel: extra 39.000 locaties via Spedn app

Bron: Flexa

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...