litecoin ltc kopen koers bitcoin btc update
Nieuwsberichten » Blockchain » Litecoin (LTC) breidt uit als betaalmiddel: extra 39.000 locaties via Spedn app

Litecoin (LTC) breidt uit als betaalmiddel: extra 39.000 locaties via Spedn app

Litecoin (LTC) wordt nu bij 39.000 extra verkooppunten in de VS geaccepteerd als betaalmiddel. Betaalprovider Flexa heeft LTC namelijk als optie aan haar betaalnetwerk toegevoegd en aan haar betaalapp Spedn.

Litecoin (LTC) en betaalmiddel

Flexa uit New York haalde dit jaar ruim $14 miljoen op aan vers durfkapitaal bij fondsen zoals Pantera Capital, 1kx, Nima Capital en Access Ventures.

Flexa is ook de ontwikkelaar achter de Spedn crypto betaalapp. Achter deze firma Spedn schuilen de gebroeders Tyler en Cameron Winklevoss van de exchange Gemini.

Andere cryptomunten die Flexa al opgenomen heeft: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH) en  stablecoin Gemini dollar (GUSD).

Die laatste betaaloptie is te verklaren door de nauwe samenwerking tussen Flexa en Gemini, de exchange van de gebroeders Winklevoss.

  bitcoin meester  

Waarom Litecoin?

Waarom noteert Flexa Litecoin (LTC) als betaalmiddel? Enkele voordelen van de cryptomunt:

  • relatief lage transactiekosten
  • vlotte transactietijden
  • actieve community

Oprichter Charlie Lee van Litecoin zei tijdens de Asia Blockchain Summit in Taipei:

Ik ben enthousiast om te zien hoe Flexa betalingen met cryptomunten naar de massa wil brengen. Dat er nu met LTC betaald kan worden binnen het netwerk van Flexa is geweldig’.

Litecoin ‘halving’

De Litecoin ‘halving’ staat voor de deur en staat rond 5 augustus aanstaande te gebeuren.

Het ‘digitale zilver’ raakt steeds meer in zwang als betaalmiddel, waardoor de activiteit op het netwerk sterk groeit. Recentelijk is een deal gesloten met online boekingssite TravelbyBit die LTC toevoegt als betaalmiddel.

Ook heeft de Litecoin Foundation recentelijk een nieuwe crypto betaalkaart aangekondigd. Met het kaartje reken online af of – ouderwets – in een fysieke winkel. De Limited Blockcard ondersteunt de cryptovaluta Litecoin (LTC), Bibox Token (BIX) en Ternio (TERN).

Koers

Litecoin (LTC) kent net zoals Bitcoin een goed jaar tot nu toe. De koers van LTC stond begin 2019 op $30. De koers op moment van schrijven staat op $118, een stijging van 293%.

Bron: Flexa

 

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Facebook dekt Libra met dollar, euro, yen, pond en Singaporese dollar

Wessel Simons

Bitcoin update: prijs rond $10.230, ‘BTC verpulvert alle altcoins’ aldus analist

Arnold Hubach

Noord-Korea ontwikkelt haar eigen variant van ‘bitcoin’

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder