Nieuws » Santander ontkent blokkeren transacties Britse Coinbase-klanten

Santander ontkent blokkeren transacties Britse Coinbase-klanten

Santander ontkent dat klanten geen fiat geld op Coinbase kunnen storten of opnemen. Wel onderwerpt de bank bepaalde transacties aan extra controle, waardoor het opnameproces langer duurt. Dat verklaart de Spaanse bank aan nieuwssite The Block.

Santander en Coinbase

Santander geldt met 188 duizend werknemers en 125 miljoen klanten als één van de grootste banken ter wereld. De ABN AMRO heeft bijvoorbeeld 6 miljoen klanten.

Op het social medium Reddit klaagt een klant dat het storten van fiat geld op de cryptobeurs zou geblokkeerd zijn. Sterker, de gebruiker wordt geadviseerd een andere bank te zoeken. De melding krijgt behoorlijk wat bijval van andere Reddit-gebruikers die – in het algemeen – ontevreden zijn over bancaire dienstverlening.

Een woordvoerster verklaart aan The Block dat dit ‘niet het geval’ is. Ze voegt hieraan toe:

‘Het storten van geld naar legitieme bedrijven is niet geblokkeerd, maar bepaalde transacties kunnen aan extra veiligheidscontrole onderhevig zijn. Dat zijn stortingen of opnames waarvan we denken dat er een hoger risico op fraude bestaat.’

Gebruikers moeten er dus wel rekening mee houden dat het storten of opnemen van fiat geld bij Santander vertraging oploopt.

Barclays

Ook in het nieuws deze week: Coinbase heeft in ClearBank een nieuwe bank gevonden in het Verenigd Koninkrijk. Barclays heeft de banden met de Amerikaanse cryptobeurs doorgesneden.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin microbetalingen in de lift? Lightning Network groeit gestaag

Wessel Simons

Bitcoin in week 36: Recordtransactie 94.000 BTC, Bitcoin vs Goud, Lightning & Bakkt

Wessel Simons

Bitcoin als betaalmiddel? Capaciteit Lightning Network groeit met 738%

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder