China bitcoin ban OTC tether stablecoin
Nieuws » ‘Chinese politie sluit opnieuw kantoor van ICO: GXChain is het slachtoffer’

‘Chinese politie sluit opnieuw kantoor van ICO: GXChain is het slachtoffer’

Het kantoor van de startup GFChain is gesloten door de Chinese autoriteiten. GXChain had op het hoogtent van de koers een marktkapitalisatie van $600 miljoen. Op het moment van schrijven is daar nog $48 miljoen van over.

Journalist Dovey Wan vraagt haarzelf hardop af: moet de Chinese overheid niet kijken naar andere ICO’s?

GXChain

Wan denk dat het businessmodel van het bedrijf GXChain de reden is voor de plotselinge sluiting. Het bedrijf verkoopt financiële data. Denk bijvoorbeeld aan de credit rating van een persoon.

Wan op Twitter:

“Ik heb geen idee waarom de politie actie ondernam tegen GXChain in plaats van de tienduizenden andere Chinese scams. Want GXChain heeft een echte business achter zich. De trigger is misschien de data die ze verstrekken geweest.”

Davey Wan

Dat laatste is een heet hangijzer in China op het moment: de overheid houdt een score bij. Als je niet lekker valt bij de Chinese overheid, dan kunnen je bepaalde privileges worden ontzegd.

  bitcoin meester  

China

China is een apart verhaal op het gebied van bitcoin en andere cryptomunten. Aan de ene kant hanteert de overheid een streng beleid: er mag niet zomaar geld uit het land vloeien. Daar is bitcoin toe in staat. Maar het vasthouden en persoonlijk handelen in bitcoin is niet illegaal.

De People’s Bank of China gaf zelfs een duidelijke uitleg over bitcoin aan de burger.

Maar tegelijkertijd komt veel hashpower van het netwerk van bitcoin uit China. De miners verdienen goed geld maar er heerst ook onzekerheid: miners kiezen eieren voor hun geld en gaan bijvoorbeeld hun operatie opzetten in Iran.

Daarnaast is de centrale bank van China hard op weg om een eigen cryptomunt uit te geven.

Kortom: er borrelt wel wat in China op het gebied van cryptovaluta. Aan de ene kant lijkt de overheid langzaam aan steeds meer ICO’s door te lichten en aan de andere kant kijkt het land naar bitcoin en een eigen cryptomunt.

Nieuw Bitcoin Journaal over: Bitcoin, het Lightning Network en de maatregelen van De Nederlandse Bank

Meepraten over alles wat te maken heeft met bitcoin, altcoins en de markt daar omheen? Kom eens langs op FacebookTwitter of Telegram.

Don't miss out!
Aanmelden Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up-to-date in het wereldje van bitcoin, altcoins en blockchains

Invalid email address

Gerelateerde berichten

Bitcoin mining hotspot krijgt waarschijnlijk strengere regels

Robin Heester

Dit is waarom China haast maakt met een eigen cryptomunt

Job Nijsen

Crypto miningfraude van $14 miljoen bij omkopingszaak internetcafés

Wessel Simons

Wij gebruiken cookies om u een optimale gebruikers ervaring te kunnen bieden. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser maar dit kan het functioneren van onze website negatief beïnvloeden. Accepteren Lees verder