‘Chinese politie sluit opnieuw kantoor van ICO: GXChain is het slachtoffer’

Het kantoor van de startup GFChain is gesloten door de Chinese autoriteiten. GXChain had op het hoogtent van de koers een marktkapitalisatie van $600 miljoen. Op het moment van schrijven is daar nog $48 miljoen van over.

Journalist Dovey Wan vraagt haarzelf hardop af: moet de Chinese overheid niet kijken naar andere ICO’s?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

GXChain

Wan denk dat het businessmodel van het bedrijf GXChain de reden is voor de plotselinge sluiting. Het bedrijf verkoopt financiële data. Denk bijvoorbeeld aan de credit rating van een persoon.

Wan op Twitter:

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Davey Wan”]”Ik heb geen idee waarom de politie actie ondernam tegen GXChain in plaats van de tienduizenden andere Chinese scams. Want GXChain heeft een echte business achter zich. De trigger is misschien de data die ze verstrekken geweest.”[/penci_blockquote]

Dat laatste is een heet hangijzer in China op het moment: de overheid houdt een score bij. Als je niet lekker valt bij de Chinese overheid, dan kunnen je bepaalde privileges worden ontzegd.

China

China is een apart verhaal op het gebied van bitcoin en andere cryptomunten. Aan de ene kant hanteert de overheid een streng beleid: er mag niet zomaar geld uit het land vloeien. Daar is bitcoin toe in staat. Maar het vasthouden en persoonlijk handelen in bitcoin is niet illegaal.

De People’s Bank of China gaf zelfs een duidelijke uitleg over bitcoin aan de burger.

Maar tegelijkertijd komt veel hashpower van het netwerk van bitcoin uit China. De miners verdienen goed geld maar er heerst ook onzekerheid: miners kiezen eieren voor hun geld en gaan bijvoorbeeld hun operatie opzetten in Iran.

Daarnaast is de centrale bank van China hard op weg om een eigen cryptomunt uit te geven.

Kortom: er borrelt wel wat in China op het gebied van cryptovaluta. Aan de ene kant lijkt de overheid langzaam aan steeds meer ICO’s door te lichten en aan de andere kant kijkt het land naar bitcoin en een eigen cryptomunt.

Lees meer over:
China

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)