‘Bitcoin (BTC) is vrijheid van meningsuiting, van geld en van het doen van transacties’

Omdat de adoptie van Bitcoin voor het grootste gedeelte bij de massa uit de samenleving vandaan komt, is het moeilijk om deze te te versnellen. De factoren die deze adoptie kunnen versnellen, zijn heel moeilijk in kaart te brengen.

Bitcoin in de wereld

In de What Bitcoin Did podcast praat onderzoeker Nik Bhatia over de plek van decentraal geld in een centrale wereld. Hij vat het als volgt samen:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”Het is een technologie die er voor zorgt dat we gaan sparen en ook een technologie die bedoeld is voor transacties. En deze beide aspecten zijn belangrijk. ‘Bitcoin is vrijheid van meningsuiting, van geld en van het doen van transacties’. Het is een technologie die het mogelijk maakt om vanuit de hele wereld aan mee te doen.”[/penci_blockquote]

Hij benoemt ook de overeenkomsten tussen goud en Bitcoin, allebei schaarse activa. Bhatia ziet dat goud, Bitcoin en de Amerikaanse schatkist alle drie willen domineren om als risicovrije activa en reservebasis van de wereld te fungeren.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Nik Bhatia”]“De liquiditeit maakt de cryptomunt vergelijkbaar met goud. Het is een feit dat je het overal ter wereld voor dollars of andere valuta kunt verkopen. Er is geen gedefinieerde markt of beurs die je moet betreden om mee te doen aan het kopen of verkopen van BTC. Met goud is dat hetzelfde.”[/penci_blockquote]

Toename ontwikkeling BTC

Hij voegt er aan toe dat de ontwikkeling en de waarde van BTC ‘slow and steady’ toeneemt. De adoptie komt vooral van individuen vandaan en in groter wordende mate van instituties.

Verder noemt hij ook de wereldwijde hedge fondsen te maken krijgen met Bitcoin: “omdat ze het zich niet kunnen veroorloven om zonder die convexiteit te zijn.” Deze term geeft de niet-lineaire relatie tussen prijs en rendement van een obligatie aan.

Tot slot noem hij nog een belangrijke factor voor de wereldwijde adoptie van de grootste cryptocurrency. Hij is fan van de ontwikkeling van het Lightning Network omdat het Bitcoin helpt om iedere transactie snel te verwerken.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]”We moeten Bitcoin ook uit kunnen geven met de snelheid van het licht zonder dat we last hebben val alle block confirmations.”[/penci_blockquote]

Hoe kijk jij naar de adoptie van Bitcoin? Neem een kijkje in onze Telegram chat en deel jouw ervaringen.

Bron: Ambcrypto