‘Bitcoin (BTC) best presterende asset in 2019, ondanks koersdalingen’

Bitcoin (BTC) presteert in 2019 beter dan andere grote assets als goud en de S&P 500-index. BTC begon het jaar net boven $3.000 en zit nu boven de grens van $8.000. Investeerders die op de laatste dag van 2018 hebben geïnvesteerd kennen een meer dan prima rendement.

Disclaimer: dit is geen beleggingsadvies.

Betere investeringen?

Op 1 januari stond de prijs op $3.746. Op het moment van schrijven kijken we naar een BTC prijs van $8.270. Dat is een stijging van ruim 120%.

Het is lastig om betere investeringen dan de grootste cryptomunt te vinden dit jaar. Goud? Een stijging van 17%, terwijl de aandelenindex S&P 500 21% moest inleveren. Ook staatsobligaties zijn bepaald geen vetpot, in Nederland worden ze zelfs met negatieve rente verkocht.

Op verschillende plaatsen in de wereld is het economisch een zooitje. In Venezuela is er spraken van hyperinflatie, in Hong Kong raken geldautomaten leeg en in Turkije worden miljoenen bankrekeningen gesloten.

Pantera Capital, een van de eerste cryptofondsen, reageert vertelt tegenover CoinDesk dat zij ook steeds meer aandacht genieten van investeerders. Dat komt mede door de chaos op verschillende plekken ijn de wereld, dat stelt Paul Brodsky (partner bij het investeringsfonds).

bitcoin meester

Kleine markt

Goldman Sachs benoemde aandelen in techbedrijven als de best presterende investering van dit jaar. Daarmee verslaat het dus categorieën als staatsobligaties en goud. En bitcoin? Die wordt niet eens meegenomen in het rapport.

De markt is op dit moment ook nog gewoon relatief klein. De S&P 500 heeft op dit moment een marktkapitalisatie van ruim $24.000 miljard. Bitcoin zit nog niet eens op $150 miljard.

Tegenover de grotere en bekendere investeringsmogelijkheden heeft bitcoin het dit jaar dus erg goed gedaan. Maar de ‘institutionele belegger’ lijkt nog altijd geen makkelijke weg te hebben gevonden naar de wereld van BTC. Dat kan komen door desinteresse, of de juiste manieren worden nog niet aangeboden.

Intercontinental Exchange (ICE) lanceerde vorige maand hun bitcoin derivatenmarkt genaamd Bakkt. Het volume en de interesse valt vooralsnog tegen: de eerste week werd er voor ‘slechts’ $5.2 miljoen aan contracten afgesloten. ICE beheerde in 2018 zo’n $92 miljard aan assets, om ook dit nog even in perspectief te zetten.

Bron: Coindesk

Mis niks meer!
Invalid email address