Bitcoin (BTC) blijft rond $8.360 hangen, 12.000 hodlers miljonair door BTC

In deze ochtendupdate hebben we vier nieuwtjes over Bitcoin verzameld. Uiteraard beginnen we met de koers en de prijs en een leuke statistiekje over Bitcoin miljonairs. Verder nog nieuws over donaties in BTC aan de Hong Kong Free Press.

1. Bitcoin (BTC) prijs

Op moment van schrijven kost een BTC zo’n $8.360. Dit is 0,95% lager dan gisteren en 2,27% hoger dan het vorige weekend.

De dominantie van BTC hangt nog steeds rond de 66%. Het zakt langzaam iets terug, maar van een altseason is zeker nog geen sprake. Een maand terug was de dominantie nog 70%.

2. Bitcoin miljonairs

Wellicht heb je er wel eens van gedroomd. Bitcoin gaat naar een ATH en jij kunt lekker cashen waardoor je niet meer hoeft te werken. Er zijn echter heel veel mensen voor wie deze droom al is uitgekomen.

Willy Woo deelt op twitter een grafiek (van Coinmetrics) waarin te zien is dat er op dit moment 12.000 Bitcoin miljonairs zijn. Dit getal is simpelweg berekend door de dollarwaarde van het aantal unieke adressen te tellen.

Het laat zien hoe klein Bitcoin eigenlijk nog is. Vergeleken met de 36.000.000 miljonairs op onze aardkloot, zijn ‘wij’ als Bitcoin holders er nog steeds erg vroeg bij.

3. Donaties in Hong Kong

Eerder deze week kon je lezen dat Bitcoin in Hong Kong een goede uitweg bleek te zijn. Met een bank run zetten de demonstranten de banken onder druk.

Zij zijn namelijk bank dat het betalingsverkeer van bepaalde opstandelingen afgesloten gaat worden als de situatie in de autonome regio verslechterd.

Het volume van LocalBitcoin in Hong Kong steeg ook opmerkelijk. BTC is in dit soort situaties bij uitstek in te zetten als valuta. Het is namelijk niet te stoppen.

Dit is ook de reden voor de Hong Kong Free Press om donaties in BTC te ontvangen. Eerder hield BitPay een donatie nog geruime tijd tegen, maar met BTCPay is daar een goede oplossing voor gekomen.

In de reacties op de onderstaande tweet maakt men ook gebruik van de BottlePay applicatie om kleine beetjes geld te doneren.

4. BTC in perspectief

Het twitteraccount ChartsBTC zit niet verlegen om enkele grafiekjes over BTC te delen. In onderstaande tweet zie je de ‘tijdperken’ 2012-2015 en 2016-2019 in één grafiek.

De eerste twee jaren van dit tijdperk zijn goede jaren. De laatste twee zijn (historisch gezien) wat minnetjes. Gaat 2021 de geschiedenisboeken in als de ‘gouden eeuw’ van Bitcoin?

5. Bitcoin Journaal #12

Ben jij de afgelopen week niet al te veel online geweest? Luister dan onze nieuwe aflevering van het Bitcoin Journaal waarin we je bijpraten over alles dat met BTC te maken heeft.

Bron: Bitcoinmagazine

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!