bitcoin politie china btc

Financiële waakhond Malta waarschuwt: ‘Nieuwe scam lijkt op Bitcoin Revolution’

De financiële regulator Malta Financial Services Authority (MFSA) waarschuwt voor nieuwe oplichters. Het gaat om een nieuwe bitcoin (BTC) zwendel die lijkt op voorgaande oplichtingspraktijken.

Bitcoin Future

De MFSA waarschuwt voor ‘Bitcoin Future’. De mensen hierachter proberen mensen met trucjes en misleiding zo ver te krijgen mee te doen.

Bitcoin Future doet promoties aan de hand van neppe nieuwsberichten. Zij gebruiken bij hun marketing afbeeldingen van bekende mensen die helemaal niks met deze zaken te maken hebben.

In Nederland worden er ook verschillende mensen misbruikt om neppe advertenties te plaatsen op bijvoorbeeld Facebook. Onder andere Ali B en Alexander Klöpping worden hiervoor misbruikt.

Marketing

Het gaat bij de marketing van dit soort projecten om filmpjes zoals hieronder. Let op! Dit is dus het bedrijf waar de autoriteiten in Malta voor waarschuwen.

Er wordt veel beloofd, maar dit soort campagnes en projecten zijn maar voor één ding opgezet: het stelen van jouw zuurverdiende geld.

Met Bitcoin Future zou je meer dan 99% van de gevallen automatisch goed handelen. Complete onzin natuurlijk.

 

bitcoin meester

Geen toestemming

De Malta Financial Services Authority benadrukt dat Bitcoin Future geen financiële services mag verlenen in het land. Daar hebben ze niet de juiste papieren voor. Maar het internet stopt niet bij de landsgrenzen.

Men gaat dus op allerlei manieren op zoek naar mensen om op te lichten.

Stelen

Bitcoin Future is op zichzelf dus regelrechte onzin. Maar er zijn ook criminelen die het iets genuanceerder aanpakken.

Twee Israëlische broers werden in juni van dit jaar opgepakt. Zij worden verdacht van het stelen van miljoenen dollars aan BTC. Zij maakte cryptobeurzen en wallets na om zo gegevens te stelen van onwetende gebruikers.

Bron: Cointelegraph

Mis niks meer!
Invalid email address
Handel met negatieve fees en verdien!

Paymium lanceert een actie voor Bitcoin beleggers

Ontvang 0,1% vergoeding voor elke succesvolle limietorders die je plaatst!

Doe mee aan de bitcoin revolutie.

Paymium is de oudste en grootste bitcoin beurs van Frankrijk en bestaat al sinds 2010.

Maak nu een gratis account aan!