bitcoin België regulering handel regels

België breidt zwarte lijst met frauduleuze bitcoin sites uit: 141 stuks

België breidt haar zwarte lijst van frauduleuze bitcoin websites verder uit. Aanleiding zijn nieuwe klachten van consumenten, zo maakt beurswaakhond FSMA vandaag bekend.

Zwarte lijst bitcoin sites

Het gaat om particuliere beleggers die volgens de FSMA zijn misleid en zijn opgelicht door aanbieders van bitcoin en andere crypto. Genoeg aanleiding om opnieuw aandacht te schenken aan de zwarte lijst die de autoriteit bijhoudt. In 2018 heeft de beurswaakhond al twee waarschuwingen uitgedaan.

Websites op de lijst maken zich volgens de toezichthouder schuldig aan fraude en oplichting. De lijst is nu uitgebreid met drie nieuwe namen.

  • www.man-investments.com
  • www.mgclogic.com
  • www.mycoin-banking.com

Daarmee komt het totaal op maar liefst 141 frauduleuze crypto websites.

Bitcoin of cryptovaluta kopen? Ga naar StormGain en maak rendement!

Gouden bergen

Aanbieders van bitcoin en andere cryptovaluta beloven consumenten gouden bergen, aldus de FSMA. Zo staat er in hun verklaring te lezen:

‘Zij proberen uw vertrouwen te winnen door u ervan te overtuigen dat u geen expert hoeft te zijn om in cryptomunten te kunnen beleggen. Men zou werken met deskundigen, die zelf uw beleggingen beheren. Ook zou u uw fondsen op elk moment kunnen opnemen tegen een garantie’.

Maar niets blijkt minder waar, beleggers zijn hun ingelegde geld kwijt bij de bovenstaande websites.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

Toespraak voorzitter

Eerder deze maand kwam de FSMA, de Belgische tegenhanger van de Nederlandse AFM, in het nieuws. In een toespraak voor de Belgische Senaat pleitte voorzitter Jean-Paul Servais voor strengere regels om de bitcoin handel te reguleren.

Want niet alleen frauduleuze sites zijn in zijn ogen een probleem, ook criminele organisaties maken gebruik van bitcoin om anoniem te blijven.

Bitcoin is echter pseudo-anoniem, omdat transacties zijn vastgelegd op een openbare ledger. Bedrijven zoals Chainalysis werken nauw samen met opsporingsdiensten om de identiteit achter bitcoin adressen te achterhalen.

Wel zijn er enkele valuta op de markt waarvan de transacties afgeschermd zijn zoals Monero of Grin.

bitcoin kopen

 

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!