Qatarese miljardair klaagt Facebook aan wegens crypto scam advertenties

De Qatarese miljardair Wissam Al Mana klaagt Facebook aan nadat een crypto scam een foto van zijn gezicht gebruikte zonder zijn toestemming.

De mediagigant promootte deze advertentie in het Midden-Oosten en daar moeten ze volgens Al Mana voor boeten. Hij is de voormalig echtgenoot van Janet Jackson.

Crypto scam

In The Times is te lezen dat Al Mana claimt slachtoffer te zijn van laster, leugens en frauduleuze advertenties. Een crypto onderneming zonder nadere naam is de kwaaddoener.

Hij heeft zijn zaak ingediend in Dublin bij het Europese hoofdkantoor van Facebook. Hier is het jurisische raamwerk voor dit soort aanklachten gunstiger.

Dit soort zaken hebben volgens Paul Tweed, een gespecialiseerde advocaat, een grotere kans op succes in Europa. Naar verluidt probeert Facebook zichzelf te “verbergen” achter de ‘first amendment principles‘ van de VS.

Hiermee proberen ze de verantwoordelijkheden te ontlopen die ze hebben om de reputatie van hun gebruikers te beschermen.

1000 euro aan Bitcoin kopen zonder commissie? Ga aan de slag bij Bitvavo

bitcoin meester

Wissam Al Mana

Al Mana doet over deze situatie geen openlijke interviews. Al zijn statements probeert hij op zijn eigen officiële site, wissamalmana.com uit te leggen. Over deze crypto scam is overigens nog niets te lezen.

Onlangs gebruikte hij deze site nog om te verduidelijken dat hij geen social media accounts heeft. Alle profielen die naar hem zijn gelinkt ‘niet mogen worden geciteerd of gebruikt als bron voor nauwkeurige informatie’.

Het vermogen van Al Mana  wordt geschat op geschat op 1 miljard euro.  Hij is in bezit van de exclusieve regionale rechten op merken zoals Harvey Nichols, Alexander McQueen, Balenciaga en Hermès.

Ook de franchise van McDonald’s in Qatar is in zijn handen. Hij was tussen 2012 en 2017 getrouwd met de bekende popster Janet Jackson.

John de Mol

In Nederland zagen we een soortgelijke situatie. John de Mol kwam namelijk ook in actie tegen Facebook. In september meldden wij al dat hij vanuit Talpa stappen wilde ondernemen tegen het bedrijf van Zuckerberg.

De Mol, maar ook andere bekende Nederlanders als Alexander Klöpping van Blendle en rapper Ali B, worden gebruikt bij crypto advertenties waar grote winsten worden beloofd.

Inmiddels is duidelijk dat Facebook in hoger beroep is gegaan tegen John van Mol. Onlangs oordeelde de rechtbank in Amsterdam dat Facebook de Bitcoin (BTC) advertenties van haar netwerk moest verwijderen. Voldoet men niet tijdig aan deze eis, dan treedt een dwangsom van maximaal 1,1 miljoen euro.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!