Goedemorgen Bitcoin: ‘Bitcoin ETF leidt tot eerlijke markt’

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

IMF-bestuurder: ‘We hebben de markt nodig om geld te maken’

Andere partijen zijn volgens Tommaso Mancini-Griffoli van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) hard nodig om nieuw geld te maken. Dat idee lijkt echter nog niet breed gedragen bij het IMF.

En gelukkig hebben wij daar al wat op bedacht: het heet bitcoin en heeft geen extra partijen nodig om het uit te geven.

‘Bitcoin ETF leidt tot positief effect op Bitcoin markt’, aldus ‘Crypto Mum’

Een Bitcoin exchange traded fund (ETF) maakt de Bitcoin beleggingsmarkt ‘eerlijker’. Dat zegt Hester ‘Crypto Mum’ Peirce, commissaris bij de in een interview met persbureau Bloomberg.

Een ETF is een indextracker die zo nauwkeurig mogelijk de onderliggende beursindex volgt. In dit geval zou het dus gaan om het volgen van de bitcoin prijs. Je kunt dan als belegger jezelf blootstellen aan de prijs van bitcoin, zonder zelf bitcoin te bezitten.

Interessant voor beleggers, maar bitcoin kan prima zonder.

‘Intrinsieke waarde Bitcoin gelijk aan marktprijs’, aldus analist JP Morgan

De intrinsieke waarde van bitcoin is vrijwel gelijk aan de marktwaarde, zo concludeert Nikolaos Panigirtzoglou, strateeg bij zakenbank JP Morgan. Door de halvening op 11 mei is dit gat nu ‘effectief’ gedicht.

[the_ad id=”52096″]

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)