bitcoin BTC goud

‘Bitcoin gaat nooit naar $25.000’ volgens criticaster Peter Schiff

Gold bug en en uitgesproken Bitcoin criticaster Peter Schiff is van mening dat Bitcoin nooit de $25.000 zal bereiken. Ook schrijft hij dat dat de prijs van de cryptomunt niet dermate hoog zal komen te staan wat hem in de verleiding zal brengen om het toch ‘in paniek te kopen’.

Bitcoin criticus

De opmerkingen van de goudexpert waren een reactie op een poll van Max Keiser, gedeeld door van NonSell.com. Hij vroeg aan de community om de prijs te voorspellen waarop Schiff in zou stappen.

Schiff antwoordde dat geen enkele prijs hem ertoe kan brengen om bitcoin te kopen. Ook weerlegt hij de aanname dat BTC ooit boven de $25.000 zal komen.

Schiff zou Schiff niet zijn als hij hier nog even op door zou gaan. In een vervolg tweet maakte hij zijn eigen poll. Hij dreef daarmee de spot met Max Keiser. Keiser is een tegenpool van Schiff als uitgesproken pro-bitcoiner.

Volgens de poll, die door meer dan twaalfduizend mensen werd ingevuld, voorspelde de community dat Keiser Bitcoin zelfs niet voor een prijs onder de $100 zou verkopen. Hiermee wrijft de community het er allemaal nog even lekker bij Schiff in.

Tot slot ging hij ook nog in op de impact die de institutionele beleggers van Grayscale hebben op de prijs van Bitcoin.

Schiff beweert dat (ondanks het feit dat Grayscale ‘meer dan 100%’ van alle bitcoin heeft gekocht sinds de halving) , de prijs voor BTC is blijven dalen. Dit wijst volgens hem op een sale bij de whales.

Overigens krijgt Schiff bijval van de bekende whale Joe007.

Schiff

Soms is het de vraag of Schiff Bitcoin óf niet wil begrijpen óf dat hij het simpelweg niet snapt. Eerder had hij ook al ruzie met Thomom Lee, analist van Fundstrat. Hij zet voet bij stuk, want ook toen voorspelde hij dat Bitcoin nooit duurder zal worden dan $50.000.

In januari schreeuwde Schiff nog van de daken dat hij 0.21 BTC, die hij had gekregen, was verloren. Hij haalde echter zijn wachtwoord en zin pincode van zijn mobiel door elkaar.

Schiff heeft dus wel een klein beetje Bitcoin in bezit. Hij kreeg ooit $100 als cadeautje en sindsdien zijn er meer dan 50 donaties op dit adres binnen gekomen.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!