opties Bitcoin BTC

Overheid Filipijnen waarschuwt voor oplichters van ‘Bitcoin Revolution’

Het ministerie van Financiën van de Filipijnen waarschuwt haar burgers voor een toenemend aantal oplichtingen. Onder de naam ‘Bitcoin Revolution’ bestookt een groep oplichters namelijk het Aziatische land.

Bitcoin in Filipijnen

De oplichters lokken beleggers met valse beloften in hun piramidespel. Ze beloven een hoog rendement en een gegarandeerde winst van maximaal $1.000 per dag. Bitcoin Revolution beweert dat het de investeerders binnen twee maanden miljonair kan maken.

Dit is grote onzin natuurlijk, maar toch voelt de Filipijnse overheid zich klaarblijkelijk geroepen om hier op in te gaan. De oplichters gebruikten namelijk namen en foto’s van beroemdheden. Ook overheidsfunctionarissen worden ingezet als promotiemateriaal.

In de hoop geloofwaardig over te komen, gebruikten ze zelfs  de naam Carlos Dominguez III, de de minister van Financiën.

In een waarschuwing verklaart het ministerie dat ze sancties gaat nemen tegen degenen achter deze illegale activiteiten. Eerder stuurde de overheid ook al een waarschuwing uit tegen een vergelijkbare scam met de naam ‘Bitcoin Lifestyle’.

Deze zwendel beweerde dat de regering een investeringsplatform voor digitale valuta had gelanceerd. Ook hierbij gebruikten ze personages. Ze communiceerden dat de Filipijnse president Rodrigo Duterte het platform had goedgekeurd.

Oplichting

De laatste tijd zijn er geregeld nieuwe oplichtingspraktijken in het nieuws. Gisteren meldden we nog een geraffineerde truc waarbij de scammers zogenoemde ‘vanity adressen‘ inzetten om geloofwaardigheid te creëren. Daarmee wisten ze, door de naam van Elon Musk te misbruiken, in totaal $2 miljoen binnen te halen.

Een andere bizarre recente scam ging over ‘wanorde in de entropie’. Antimatter Kingdom kwam iets minder overtuigend over:

“CXC zal concurreren met de wetten van de kosmische entropie en de ontwikkeling van de commerciële beschaving duurzaam en gestructureerd maken.”

Blockchain, mining en een inleg in Bitcoin zou dit probleem wel eens even gaan oplossen.

Overigens kan het ook anders. Godfrey Bloom, lid van het Europees Parlement van 2004 tot 2014, ging een heel aantal jaar geleden met gestrekt been in op het huidige bankenwezen. Volgens hem zijn banken namelijk oplichters.

Zijn gepassioneerde toespraak van zo’n twee minuten werd in februari massaal in de Bitcoin community’s gedeeld.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!