Betalingen

Het bedrijf moet zich door de coronacrisis verplicht focussen op innovatie. Zo biedt het bedrijf tegenwoordig virtuele tours voor huizen aan en kun je nu dus met bitcoin betalen voor je vastgoed.

Het bedrijf ondersteunt ook een aantal altcoins.

Bij dit soort nieuws is het altijd de vraag hoeveel mensen dit uiteindelijk zullen gaan gebruiken. Maar nieuwe plekken waar je bitcoin ook daadwerkelijk kunt gebruiken voor (grote) aankopen is in principe altijd goed nieuws.

Bitcoin en vastgoed

Bitcoin als betaalmiddel biedt een aantal voordelen in de vastgoedmarkt. Zo kun je voor een paar dollar(cent) al een bitcoin transactie doen, terwijl je bij een banktransactie voor een huis allerlei kosten maakt bij verschillende tussenpersonen.

Een projectontwikkelaar in New York verkocht een appartement voor maar liefst $15,3 miljoen in bitcoin. Ze gebruikte bij deze transactie echter wel nog tussenpartijen Bitpay en Starr.

Veel bedrijven die bitcoin als betaling accepteren zien zelf nooit die BTC op een adres verschijnen. Zij gebruiken een tussenpersoon om bitcoin om te zetten en te accepteren. Zo krijgt de verkoper betaald in een valuta naar keuze, terwijl de tussenpartij een fee rekent en de bitcoin over koopt.