bitcoin BTC Goedemorgen prijs update nieuws

Goedemorgen Bitcoin: Grootste derivatenbeurs in vizier van toezichthouders in VS

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment $18,386.51.  Dat is -3.11% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0054 BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt $341,149,043,131.12 met een circulatie van 18,554,312 BTC.

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

BitMEX met $2 miljard aan Bitcoin in kas aangeklaagd door waakhond VS

Bitcoin derivatenbeurs BitMEX is aangeklaagd door de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC). De aanklacht is helder: volgens de CFTC opereert BitMEX zonder de juiste papieren en licenties.

Ook voldoet de beurs niet aan de anti-witwasrichtlijnen van Amerika. Het ecosysteem rondom bitcoin wordt steeds meer in een keurslijf van (internationale) regeltjes gedrukt. Dat heeft gevolgen voor de markt en de spelers in de industrie.

Onderzoek Cambridge: ‘76% van Bitcoin miners gebruikt groene stroom’

76% van de Bitcoin miners wereldwijd maken gebruik van duurzame energie. Dat blijkt uit een studie van de Universiteit van Cambridge. Ze hebben de resultaten van twee online enquêtes onder 280 organisaties gecombineerd.

De onderzoekers hebben ook andere cryptocurrency’s in het onderzoek meegenomen, die het proof-of-work (PoW) mechanisme hanteren.

PoW is een mechanisme om transacties te bevestigen en om blocks te produceren voor de blockchain. Bitcoin is de meest bekende variant. Miners concurreren door middel van rekenkracht om blocks te vinden.

Bitcoin koers daalt 7% in september, scherpste correctie sinds maart

September is historisch gezien niet de beste maand voor Bitcoin en 2020 is geen uitzondering. De maand is afgesloten met een min van 7% op de Bitcoin Price Index. Het is de scherpste correctie sinds maart, toen de prijs naar $3.850 dipte door paniek op alle wereldmarkten.

Destijds vluchtten beleggers massaal naar cash. Waardoor alle assets op het bord (aandelen, goud én bitcoin) ruim 25% inleverden ten opzichte van de dollar.

Logischerwijs herstelde de dollarprijs afgelopen maand, omdat in de VS en Europa weer een tweede golf van het Coronavirus opsteekt. De zogenaamde Dollar Index (DXY) steeg 1,8% in september, de eerste stijging sinds maart.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Disclaimer: Bitcoin Magazine NL biedt géén financieel advies. De artikelen zijn bedoeld voor educatieve doeleinden. 

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000 aan bitcoin.

 

Maak nu een gratis account aan!