Geen CBDC’s: Senator Lummis pleit voor Bitcoin in nationale reserves

4526 totale weergaven
Senator Lummis CBDC

Senator Cynthia Lummis heeft onlangs in een interview uitgelegd hoe Bitcoin kan helpen om de Amerikaanse dollar sterk te houden. Ze gelooft dat het opnemen van Bitcoin in de nationale reserves de dollar kan versterken, vooral nu andere landen proberen de dollar te verzwakken.

Lummis steunt Bitcoin tegen CBDC

Lummis, een bekende voorstander van Bitcoin, ging na het interview naar Twitter om haar plannen te delen. Ze wil retail Central Bank Digital Currencies (CBDC’s) afwijzen, het zelf beheren van Bitcoin portefeuilles ondersteunen en de dominantie van de dollar herstellen.

Ze is blij dat de Federal Reserve geen CBDC gaat invoeren, omdat ze denkt dat deze digitale valuta’s gebruikt kunnen worden om burgers te bespioneren. Lummis benadrukt dat financiële vrijheid een recht is: “We willen ervoor zorgen dat mensen hun eigen Bitcoin portefeuilles kunnen hebben zodat ze zeggenschap hebben over hun eigen geld.”

Bitcoin en Ethereum zijn digitale grondstoffen

Lummis pleit al jaren voor regels die de financiële vrijheid van individuen beschermen. Ze heeft gevraagd om duidelijke regels van de SEC, die streng optreedt tegen crypto. Onlangs werden Bitcoin en Ethereum door de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) geclassificeerd als digitale grondstoffen.

Dit werd bevestigd door een rechtbank in Illinois. CFTC-voorzitter Rostin Behnam zei dat 70-80% van de activa in de cryptomarkt geen effecten zijn, wat tegenstrijdig is met de bewering van SEC-voorzitter Gary Gensler dat de meeste cryptocurrencies effecten zijn.

Behnam gaf ook aan dat bijna de helft van de zaken op de handhavingslijst van de CFTC te maken heeft met crypto. Het gebrek aan voldoende jurisdictie en financiering om de groeiende cryptomarkt in de VS effectief te reguleren is een groot probleem.

Congressman Cory Booker bekritiseerde het Congres omdat ze te traag handelen en wees erop dat de SEC en CFTC de groeiende cryptomarkt alleen moeten beheren. Booker riep op tot snelle actie om beleggers te beschermen tegen financieel misbruik.

Lees meer over:
CBDCLummis

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...