Ethereum spot ETF’s komen eraan: Deze analisten verwachten een prijsstijging!

1427 totale weergaven
Ethereum ETF

De lancering van Ethereum spot exchange-traded funds (ETFs) staat gepland voor dinsdag. Dit kan de markt een plotselinge stijging van de Ethereum koers brengen, zegt een expert. Een andere expert verwacht mogelijk een mindere stijging vanwege slome zomermaanden.

Impact van Ethereum ETF wordt onderschat

Darius Tabai, CEO van Vertex Protocol en voormalig handelaar bij Merrill Lynch & Credit Suisse, vertelde dat de markt de impact van deze ETFs misschien onderschat vanwege de huidige verwarring.

“Door de onduidelijkheid over de lancering van Ethereum spot ETFs lijkt het erop dat de markt niet volledig rekening houdt met hun impact, en we zouden gemakkelijk een stijging van meer dan 25% kunnen zien,” zei Tabai.

Tabai denkt ook dat een blijvende stijging van de Ethereum koers een positief effect kan hebben op altcoins. Dit zou anders zijn dan bij de lancering van Bitcoin spot ETFs, waar altcoins moeite hadden om mee te profiteren.

Verschillende bronnen, waaronder Bloomberg Intelligence ETF analist Eric Balchunas, geven aan dat de Ethereum spot ETFs op dinsdag 23 juli beginnen met handelen. Balchunas deelde op X dat de SEC de laatste S-1 formulieren van uitgevende instellingen heeft gevraagd, met een lancering gepland op dinsdag na de sluiting van maandag.

Verschillende meningen over ETF impact op de Ethereum koers

Er zijn verschillende meningen over het effect van de Ethereum ETFs op de Ethereum koers. Sergei Gorev, risicomanager bij YouHodler, denkt dat het effect misschien niet zo groot is als dat van de Bitcoin ETFs in januari, die de Bitcoin koersin minder dan twee maanden met meer dan 80% deed stijgen.

Gorev wijst erop dat Ether, hoewel populair, nog steeds de tweede keuze is voor veel beleggers. Problemen met coin staking kunnen beleggers afschrikken van Ethereum ETFs, omdat staking-beloningen momenteel niet beschikbaar zijn voor deze investeringen. “Veel beleggers willen hun staking-beloningen niet opgeven in de huidige situatie,” zei Gorev.

Daarnaast benadrukte Gorev de seizoensinvloed op handelsvolumes. “Het is zomer en veel beleggers zijn op vakantie. Sinds het begin van de zomer is het handelsvolume op spotbeurzen met gemiddeld 17% gedaald,” voegde hij toe.

Toch erkende Gorev een positief punt voor Ethereum: het is deflatoir van aard. “Het aanbod van Ethereum neemt langzaam af en het heeft geen verkoopdruk van miners, in tegenstelling tot Bitcoin,” legde hij uit. Dit kenmerk kan een stabiliserend effect hebben op de prijs, zelfs bij wisselende marktomstandigheden.

Lees meer over:
Ethereum ETFEthereum koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...