Solana haalt Ethereum en BNB Chain in met DEX volume: Bullish?

1743 totale weergaven
solana

Solana heeft Ethereum en BNB Chain overtroffen in DEX volume en heeft daarbij 36% van de markt in handen, wat veel goeds voor de Solana koers lijkt te betekenen. 

Sterke DEX prestaties

Solana heeft onlangs veel beter gepresteerd dan Ethereum en BNB Chain wat betreft DEX (gedecentraliseerde exchange) volume. Op het moment heeft Solana 36% van het handelsvolume op DEX in handen. De stijging weerspiegelt het groeiende vertrouwen in het Solana netwerk. 

Volgens gegevens van DeFiLlama heeft het DEX volume van Solana de afgelopen 24 uur de gecombineerde volumes van Ethereum en BNB Chain overschreden. Ondanks dat Ethereum en BNB Chain hogere wekelijkse stijgingen lieten zien, verzekerde Solana de toppositie met een DEX volume van $2,24 miljard. Ethereum en BNB Chain waren respectievelijk goed voor $1,41 miljard en $703,19 miljoen. 

Factoren voor stijging

Er zijn verschillende factoren die spelen bij de stijging van het DEX volume van Solana. Eén van de belangrijke factoren is de toename in memecoin handel op de gedecentraliseerde apps van Solana. Memecoins op de Solana blockchain hebben beter gepresteerd dan die op andere netwerken. 

Bovendien hebben stakingactiviteiten en het gebruik van apps die op het Solana netwerk zijn gebouwd een essentiële rol gespeeld. Hierdoor is de vraag naar SOL en de gebruikersactiviteit toegenomen. 

Stijgende TVL

De TVL (Total Value Locked) van Solana, die de waarde meet van activa die zijn vastgezet of gestaked in een protocol, is sinds 3 juli al aan het stijgen. Momenteel bedraagt de TVL van Solana $5,29 miljard. Dit is een hoger niveau dan dat van voor de bearmarkt van 2022. 

Deze stijging duidt erop dat marktdeelnemers het Solana netwerk als betrouwbaar beschouwen. Als de totale waarde van de vastgezette activa blijft groeien, kan dit een positieve invloed hebben op de koers van Solana. 

Prijsstijgingen voor Solana

Tussen 18 en 21 juli zag de Solana koers een aanzienlijke stijging in prijs. Hierbij werden vier opeenvolgende groene kaarsen gevormd en bereikte de koers de prijs van $185,21. 

Deze stijgende beweging heeft ervoor gezorgd dat Solana een double rounding bottem patroon op de dagelijkse koers heeft getoond, wat doorgaans het einde van een bearish trend aangeeft. Dit kan er dus voor zorgen dat er een rally voor Solana aan zit te komen. 

Als de bullish trend van Solana zich voortzet, kan de prijs met 13,05% stijgen om het psychologische niveau van $200 te overtreffen. Met zeer bullish omstandigheden kan de prijs zelfs boven de $210 uit kunnen komen, een niveau dat voor het laatst in maart werd gezien. 

Ondersteuning van de MACD

De MACD (Moving Average Convergence Divergence), een indicator die wordt gebruikt om de trend van een cryptocurrency te meten, ondersteunt de bullish voorspelling. 

Als het huidige momentum blijft, kan dit helpen de prijsstijging te valideren. Echter, het enthousiasme rond Solana kan ook afnemen, wat ervoor kan zorgen dat Solana de voorspelde prijzen niet gaat bereiken. In dat geval kan de waarde van Solana onder de $173 uitkomen. 

Samenvatting

Samenvattend toont Solana sterke DEX prestaties, wat zorgt voor veel positiviteit. Daarnaast is de TVL sterk aan het groeien. De combinatie van memecoins en toenemende staking activiteiten hebben aanzienlijk bijgedragen aan de groei. Met deze factoren kan er een aanzienlijke rally aan de horizon komen, maar het marktsentiment zal hier een essentiële rol spelen. 

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...