Bitwise CIO: Bitcoin’s potentieel zwaar onderschat door markt

995 totale weergaven
bitwise bitcoin

Bitwise CIO Matt Hougan denkt dat de markt Bitcoin’s potentieel onderschat. Hij reflecteert op de 2024 Bitcoin Conferentie in Nashville en ziet een grote verandering in perceptie door sterke politieke steun voor de cryptocurrency.

Politieke steun groeit voor Bitcoin

Op de conferentie spraken veel politici hun steun uit voor Bitcoin. Donald Trump, de GOP presidentskandidaat, kondigde plannen aan voor een nationale bitcoinvoorraad om Amerika de wereldleider in cryptocurrency te maken.

Senator Cynthia Lummis stelde een wet voor waarbij de Amerikaanse Schatkist 1 miljoen Bitcoin zou kopen. Rep. Ro Khanna drong erop aan dat Democraten Bitcoin in de financiële strategie van het land opnemen.

Sen. Roy Haggerty en Sen. Marsha Blackburn spraken ook hun steun uit. Haggerty zei zelfs dat Bitcoin in zijn “DNA” zit. Onafhankelijke kandidaat Robert F. Kennedy Jr. beloofde om Bitcoin een strategische reserve te maken en wilde een uitvoeringsbevel uitvaardigen om 4 miljoen Bitcoin te kopen, om te evenaren met de Amerikaanse goudreserves. Kamala Harris, die afwezig was, suggereerde door politieke druk een mogelijke beleidsverandering richting crypto.

Veranderende sentimenten voor crypto

Hougan benadrukte de grote verandering in de crypto wereld. Minder dan twee jaar geleden was FTX ingestort en daalde de Bitcoin koers naar $ 17.000. Sceptici voorspelden het einde van crypto. Nu praten politici over het bouwen van een “Bitcoin Fort Knox.”

https://twitter.com/adamnash/status/1818674643378880989

De toename van politieke steun lijkt te maken te hebben met de groeiende populariteit van crypto onder Amerikanen. Meer dan 80 miljoen Amerikanen bezitten cryptocurrencies. Door de invloedrijke lobby van de crypto-industrie in Washington, steunen veel politici nu publiekelijk Bitcoin.

Hougan denkt dat de steun van politici misschien meer gedreven is door populariteit dan door echte overtuiging, maar dat doet volgens hem niets af aan de impact.

Hougan denkt dat we Bitcoin’s potentieel moeten herzien. Hij ziet nu enkele voorheen onvoorstelbare scenario’s als steeds waarschijnlijker. Bijvoorbeeld een G20-land dat Bitcoin aan zijn reserves toevoegt, snelle invoering van uitgebreide crypto wetgeving, en grote adoptie van crypto door Wall Street.

Lees meer over:
bitcoin koersBitwise

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...