Robert F. Kennedy Jr. wilt als president dagelijks 550 Bitcoin kopen met Amerika

2165 totale weergaven
Robert F. Kennedy Jr. Bitcoin

Robert F. Kennedy Jr., kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap, heeft ambitieuze plannen onthuld voor Bitcoin. Hij belooft deze plannen uit te voeren op zijn eerste dag als hij wordt gekozen. Kennedy, die als onafhankelijke kandidaat meedoet, wil de Amerikaanse overheid een nieuwe richting laten inslaan met Bitcoin als een strategisch nationaal bezit.

Robert F. Kennedy Jr. zijn plannen met Bitcoin

Kennedy’s eerste stap is om de Amerikaanse overheid ongeveer 200.000 Bitcoin te laten overdragen naar het ministerie van Financiën. Dit moet Bitcoin een strategisch bezit voor de VS maken, wat een grote verandering betekent in hoe digitale valuta door de overheid worden gezien.

Bij het evenement Bitcoin 2024 in Nashville vertelde Kennedy over zijn tweede plan. Hij wil dat het ministerie van Financiën dagelijks 550 Bitcoin koopt totdat de nationale reserve 4 miljoen BTC bereikt. Aangezien er in totaal slechts 21 miljoen Bitcoin zullen zijn, zou dit de VS 19% van de wereldwijde Bitcoinvoorraad geven.

https://twitter.com/WatcherGuru/status/1816953061161476382

Dit is vergelijkbaar met het huidige aandeel van de VS in de wereldwijde goudreserves. Kennedy denkt dat deze stap de waarde van Bitcoin enorm zal verhogen, mogelijk tot honderden biljoenen dollars.

Kennedy wil ook een regel invoeren die alle transacties tussen Bitcoin en de Amerikaanse dollar belastingvrij maakt. Dit zou het gebruik van Bitcoin voor dagelijkse betalingen veel eenvoudiger maken, waardoor meer mensen Bitcoin kunnen gebruiken zonder extra kosten.

Bitcoin en de Amerikaanse politiek

Kennedy’s plannen komen op een moment dat cryptocurrency steeds belangrijker wordt in de Amerikaanse politiek. Volgens een recente peiling van Reuters/Ipsos loopt Kennedy achter op vice-president Kamala Harris en voormalig president Donald Trump. In een hypothetische verkiezing zou Harris 42% van de stemmen krijgen, Trump 38%, en Kennedy 8%.

De Republikeinse Partij steunt crypto bedrijven en investeerders in hun verkiezingsprogramma voor 2024. Ze willen een einde maken aan wat ze zien als een “onwettige en on-Amerikaanse onderdrukking” van de crypto-industrie.

Tegelijkertijd heeft het team van Harris contact opgenomen met de crypto gemeenschap, nadat president Joe Biden had aangekondigd dat hij niet herkozen wil worden en Harris als de Democratische kandidaat steunde.

Lees meer over:
RFK Jr.

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...