Kan de Bitcoin koers deze stijging de komende dagen volhouden?

225 totale weergaven
bitcoin koers herstel

De koers van Bitcoin is weer terug boven $60.000 na een snelle stijging die het verlies van 15% op maandag goedmaakt. Experts zien dit herstel als een teken van een sterke markt. Maar kan de Bitcoin koers boven dit belangrijke steunpunt blijven?

Bitcoin koers en andere munten stijgen

Vandaag steeg de koers van Bitcoin flink en maakte de verliezen van eerder in de week goed. Vannacht piekte de Bitcoin koers op $62.500. Momenteel probeert BTC boven de $61.000 te blijven. Ethereum (ETH) en Solana (SOL) zijn ook flink gestegen, beide met meer dan 10% in de afgelopen twee dagen.

XRP was de grootste stijger onder de top 100 cryptomunten, met een stijging van 26% naar $0,64. Dit gebeurde na een uitspraak van een rechtbank die Ripple een boete van 125 miljoen dollar oplegde, veel minder dan de 2 miljard dollar die de SEC wilde.

Snel herstel verrast sommige experts

Jim Hwang, COO van Firinne Capital, vertelde dat hij verrast was over het snelle herstel van de Bitcoin koers en de bredere cryptomarkt.

Hwang denkt dat dit herstel deels komt door de Bank of Japan die de rente gelijk houdt en verwachtingen dat de Amerikaanse Federal Reserve de rente met 50 tot 100 basispunten zal verlagen. “Deze factoren hebben veel mensen gerustgesteld,” zei Hwang.

Volgens Hwang zijn lagere rentetarieven goed voor risicovolle en groei-activa zoals tech-aandelen en cryptovaluta. Lagere rentetarieven moedigen investeerders aan om te zoeken naar activa met hogere verwachte rendementen, en wiskundig gezien verhogen lagere discontovoeten de huidige waarden van activa met een langere terugverdientijd.

Sommige analisten voorspelden een snel herstel

Hoewel het snelle herstel sommige mensen verraste, verwachtten anderen dit al. Suki Yang, oprichter van het Solana-gebaseerde memecoin-handelsplatform LMAO en datawetenschapper bij Electric Capital, zei dat ze verwachtte dat de markt zich snel zou herstellen na de daling eerder in de week.

“Toen de liquidatieniveaus werden bereikt en de prijzen daalden, was dat de perfecte koopkans voor particulieren en instellingen,” legde Yang uit. Ze merkte op dat er veel kapitaal werd geliquideerd toen Bitcoin rond de 55.000-56.000 dollar en Ethereum rond de 2.400 dollar stond.

Yang zei dat het vermogen van Bitcoin om zich rond de 60.000 dollar te stabiliseren het hele jaar door, wees op een correctie na de grote uitverkoop. “Het vermogen van de markt om snel zijn verliezen te herstellen is een teken van kracht,” zei Yang. “Het laat zien dat we in een bullmarkt zitten, zoals tijdens de lente.”

Lees meer over:
bitcoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...