Dogecoin koers in bullish falling wedge: Is dit het moment om DOGE te kopen?

252 totale weergaven
Dogecoin koers |

De Dogecoin koers is vannacht aardig gedaald, waardoor de munt nu net boven de sterke support van $0.10 beweegt. Analisten hebben echter een positief patroon ontdekt in de grafiek van Dogecoin, wat een nieuwe koersstijging kan voorspellen. Is dit dus het goede moment om te investeren in deze meme coin?

Dogecoin koers zit in bullish falling wedge

Analisten hebben op de grafiek van Dogecoin een patroon ontdekt dat bekend staat als een bullish falling wedge. Dit patroon ontstond in april. Sindsdien beweegt de koers binnen dit patroon. Als er een doorbraak naar boven plaatsvindt, kan Dogecoin misschien de koersen van april opnieuw bereiken.

Dogecoin koers bullish wedge

Inmiddels is de Dogecoin koers volgens CoinMarketCap gedaald naar $0.1019. DOGE heeft een sterke support op $0.10 en $0.09367. Dit zouden goede momenten zijn om DOGE te kopen.

On-chain gegevens voor DOGE

Ook is er naar de gegevens van Santiment gekeken om te zien of er een doorbraak aankomt. De Market Value to Realized Value (MVRV) ratio van Dogecoin verbeterde vorige week, wat een positief teken is. Ook de snelheid, oftewel hoe vaak Dogecoin gebruikt wordt, nam toe. Dit betekent dat Dogecoin vaker werd verhandeld.

Toch daalde het handelsvolume terwijl de koers omlaag ging, wat kan leiden tot correcties. Uit gegevens van IntoTheBlock bleek dat whales ongeveer 41% van het totale aanbod van Dogecoin bezitten. De whale vs. retail delta had een waarde van meer dan 89. Dit betekent dat whales meer Dogecoin bezitten dan gewone investeerders.

De dagelijkse grafiek vliet zien dat de Relative Strength Index (RSI) omhoogging, en de Moving Average Convergence Divergence (MACD) gaf aan dat er misschien een bullish crossover komt, wat de koers kan verhogen. Echter, de Chaikin Money Flow (CMF) wees op bearish druk omdat deze naar beneden ging.

Hoewel de recente prestaties van Dogecoin en de grafiekpatronen wijzen op een mogelijke stijging, zijn er ook factoren zoals whale-activiteit en technische indicatoren.

Lees meer over:
dogecoin koers

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...