XRP ETF nabij? Grayscale lanceert eerste XRP stichting – wanneer gaat Ripple stijgen?

1176 totale weergaven
Crypto expert: Volgende stappen in SEC vs Ripple rechtszaak en wat gaat XRP doen in Q4
i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Nu de crypto markt bezig lijkt te zijn aan een redelijk herstel is het afgelopen dagen XRP geweest die indruk heeft weten te maken. Nu de speculatie over een XRP ETF toeneemt nemen ook de geruchten over een mogelijke XRP rally toe. Wanneer gaat Ripple stijgen?

XRP is goed begonnen aan de vrijdag nadat het eerder deze week nog had te maken met nieuwe dalingen. Vandaag wist de Ripple koers echter alweer een stijging van meer dan 5% te noteren. Hiermee is XRP vandaag de beste presterende crypto uit de top tien van de crypto markt.

xrp
XRP koers grafiek (24 uur) – bron: CoinMarketCap

De XRP koers is op dit moment $ 0,5668 waard, nog altijd 1,6% minder dan een maand geleden. XRP bevindt zich met een marketcap van bijna $ 32 miljard echter dicht in de buurt van plek zes, die op dit moment in handen is van USDC met een marketcap van $ 35,4 miljard.

Nu de geruchten over een mogelijke XRP ETF toenemen is er nu ook hoop voor een significante stijging die XRP naar plek zes van de crypto markt gaat stijgen.

Grayscale lanceert XRP-stichting

Nadat XRP in staat was om de rechtszaak met de SEC goed af te sluiten is het optimisme binnen de XRP-community flink toegenomen. Helemaal door uitspraken van CEO Brad Garlinghouse, die erg positief is over een aanstaande XRP ETF.

De eerste signalen van een XRP ETF komen nu echter uit de hoek van Grayscale, een investeringsbedrijf dat ook al een Bitcoin en Ethereum ETF lanceerde, die aankondigde een XRP-stichting te lanceren.

Een XRP-stichting is iets anders dan een ETF, aangezien het geen goedkeuring nodig heeft van de SEC. Toch kan de lancering van deze XRP-stichting gezien worden als een eerste stap richting XRP ETF’s, aangezien een stichting vaak omgezet wordt in een ETF.

Volgens analisten zoals Doctor Profit zal het nu nog maar 4-8 maanden duren voordat deze XRP-stichting omgezet gaat worden in een XRP ETF.

Praat mee op onze socials!

Chat met onze experts via Telegram, geef je mening op Twitter of "sit back and relax" terwijl je naar onze YouTube-video's kijkt.

Effect van ETF op XRP koers: wanneer gaat Ripple stijgen?

Een XRP ETF zou de XRP koers hard omhoog kunnen helpen, aangezien het deze crypto een stuk legitiemer maakt maar ook een stuk toegankelijker voor institutionele investeerders.

De lancering van een XRP ETF kan om die reden een grote instroom van nieuw kapitaal met zich meebrengen, iets wat in het geval van Bitcoin al snel leidde tot een nieuwe ATH.

De lancering van de eerste ETH ETF’s was echter minder succesvol en de Ethereum koers heeft sindsdien juist moeilijkheden ervaren. Het lijkt echter slechts een kwestie van tijd voordat deze ETF’s zijn vruchten gaat afwerpen.

Zoals de Ethereum ETF’s hebben laten zien kan het nog wel enige tijd duren voordat een ETF gaat leiden tot winsten, helemaal nu het ook nog weleens 4-8 maanden kan duren voordat er überhaupt een XRP ETF gelist gaat worden. Met dat in het achterhoofd kan het effect van een XRP ETF nog wel meer dan een jaar op zich laten wachten.

De meeste crypto investeerders zijn echter niet zo geduldig voor winsten en daarom kan het interessant zijn om andere altcoins met potentieel te overwegen. Hieronder beschrijven we daarom twee van de beste altcoins van 2024.

Pepe Unchained (PEPU) – meme coin creëert eigen Layer 2 blockchain

Met Pepe Unchained is er een nieuw crypto project op de markt verschenen dat al snel indruk heeft weten te maken met zijn eigen Layer 2 blockchain. Dit project koos ervoor om zijn eigen Layer 2 oplossing op de markt te brengen om een alternatief te creëren voor de steeds duurder en trager wordende Layer 1 blockchains zoals Ethereum. Om deze reden wordt dit project ook de losgebroken versie van Pepe coin (PEPE) genoemd die niet meer vastzit aan de Ethereum blockchain en zijn gebreken.

De Layer 2 oplossing van Pepe Unchained staat volledig in het teken van hoge transactiesnelheden en lage kosten. Pepe Unchained is met deze blockchain ook een van de eerste meme coins die zijn eigen Layer 2 blockchain heeft weten te creëren. Deze blockchain lijkt een uitstekende launchpad te gaan vormen voor nieuwe meme coin projecten.

Naast dat gebruikers bij Pepe Unchained kunnen rekenen op een aantrekkelijk alternatief voor de Ethereum blockchain kan er ook geprofiteerd worden van extra hoge staking beloningen. De beloningen van Pepe Unchained liggen nog altijd boven de 155%, ondanks dat er al meer dan 1 miljard tokens zijn vastgezet.

De presale van Pepe Unchained bleek door zijn unieke utility ook al snel een groot succes. Inmiddels is er maar liefst $ 13 miljoen aan vroege investeringen opgehaald. De populariteit van de presale betekent ook dat de prijs van een PEPU-token hard blijft stijgen. Er is dus geen tijd om te verliezen om je aan te sluiten bij deze veelbelovende presale.

 

Crypto All-Stars (STARS) – meme coin creëert innovatieve MemeVault

Crypto All-Stars is een nieuw crypto project dat er als eerste in geslaagd is om alle grote meme coins samen te brengen onder één dak. Het heeft dit weten te realiseren door de introductie van zijn unieke MemeVault, een staking systeem waar gebruikers bij in staat zijn om bekende meme coins vast te zetten.

Het staken van meme coins is niet altijd even makkelijk en bij sommige meme coins niet eens mogelijk en dit is dan ook de reden waarom Crypto All-Stars met zijn MemeVault zoveel indruk heeft weten te maken. Gebruikers zijn hier namelijk gemakkelijk in staat om meme coins zoals DOGE, PEPE of SHIB vast te zetten. Gebruikers die dit doen zullen beloond worden met de native STARS tokens.

crypto all stars generieke hhoofdabeelding

Gebruikers zijn ook in staat om deze STARS tokens vast te zetten binnen de MemeVault. Gebruikers die dit doen zullen extra hoge staking beloningen ontvangen. Zolang de MemeVault nog niet live is zijn gebruikers daarnaast in staat om deze STARS tokens vast te zetten binnen het tijdelijke staking mechanisme waar op dit moment een APY is te behalen van bijna 1200%.

De presale van Crypto All-Stars heeft ondertussen ook al $ 1,2 miljoen aan investeringen weten op te halen en hiermee sprint deze presale door zijn verschillende fases heen. Tokens kosten op dit moment $ 0,0014419 per stuk, maar zodra de presale zijn volgende fase ingaat, zal deze token $ 0,0014477 gaan kosten. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT, FLOKI, DOGE, SHIB, PEPE en creditcard.

 

i

Kennisgeving: Dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en valt buiten de redactionele verantwoordelijkheid van BitcoinMagazine.nl. De informatie is bedoeld ter educatie en reflectie. Dit is geen financieel advies. Doe zelf onderzoek voordat je financiële beslissingen neemt. Crypto is zeer volatiel er zitten kansen en risicos aan deze investering. Je kunt je inleg verliezen.

Lees meer over:
Ripplexrp etf

    Door: Joeri van Kuppeveld

    Ik ben Joeri van Kuppeveld, schrijver voor Ecoteers en daarnaast Skeleton atleet. Ik heb een master in bedrijfskunde en marketing en focus me vooral op crypto gerelateerd nieuws. Ik combineer mijn werk als schrijver met een carrière in de sport van skeleton en ben hierdoor net zo vaak in Nederland ...