Goedemorgen Bitcoin: Gaat Ripple (XRP) koers uitbreken?

195 totale weergaven
goedemorgen bitcoin - bitcoinmagazine.nl

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.

XRP koers op het punt van doorbraak: nieuwe bull run op komst?

Na jarenlang in een dalende trend te hebben gezeten, heeft het XRP/BTC paar een belangrijk steunniveau bereikt en veerde het weer op. Als de geschiedenis zich herhaalt, kan dit betekenen dat XRP de oude prijspunten tegen Bitcoin gaat zien. Dit kan mogelijk leiden tot een grote bull run voor de XRP koers, zeker nu er wereldwijd steeds meer vraag is naar alternatieven voor de Amerikaanse dollar, zoals door de BRICS-landen.

Als we naar de koers van XRP in dollars kijken, zien we op de wekelijkse grafiek een ‘Reverse Head and Shoulders’-patroon en een bullish divergence op de RSI (Relative Strength Index). Als XRP de week stabiel boven het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde sluit, kan het in de volgende liquiditeitszone terechtkomen, boven de $0,70.

De laatste weken hebben grote investeerders, ook wel whales genoemd, veel XRP gekocht. Uit gegevens van Santiment blijkt dat deze whales meer dan 380 miljoen XRP hebben opgekocht, ter waarde van meer dan $228 miljoen in slechts 10 dagen.

De interesse van institutionele investeerders in XRP blijft toenemen, vooral nu Ripple zijn On-Demand Liquidity (ODL) programma verder ontwikkelt. Met ODL werkt Ripple samen met financiële instellingen wereldwijd om grensoverschrijdende betalingen sneller en goedkoper te maken, waarbij XRP centraal staat.

Steeds meer bullish signalen voor bitcoin: Is $70K binnen bereik?

Afgelopen week heeft Bitcoin opnieuw een solide prestatie neergezet met een stijging van meer dan 5%. In deze update nemen we je mee door verschillende tijdsbestekken, van hoog naar laag, om een duidelijk beeld te schetsen van de huidige marktsituatie. Het belangrijkste aspect? We identificeren twee cruciale kantelpunten die bepalend kunnen zijn voor de richting van de markt in de komende dagen. Kunnen deze kantelpunten de weg naar $70.000 openen, of staat ons juist een verrassende wending te wachten? Ontdek het in deze uitgebreide analyse.

Op de weekgrafiek van Bitcoin is de trend sinds maart van dit jaar omgeslagen naar bearish, nadat er een all-time high werd bereikt. Sinds dat moment hebben we een reeks van lagere toppen (lower highs) en lagere bodems (lower lows) gezien. Deze dalende trend heeft de koers teruggebracht van een hoogtepunt van ongeveer $73.000 naar een dieptepunt rond de $50.000.

De afgelopen twee weken hebben echter een positieve wending laten zien. Voor het eerst in lange tijd is er weer een hogere bodem (higher low) gevormd. Dit doorbreekt de bearish trend en kan worden gezien als een eerste teken van een mogelijk bullish ommekeer.

Om deze potentiële trendomslag te bevestigen, moeten we nu een hogere top (higher high) zien boven de $65.000. Als dat gebeurt, zou dat betekenen dat er op alle belangrijke tijdsbestekken weer een bullish trend is. De weg naar nieuwe hoogtepunten zou na een half jaar van correctie dan eindelijk weer open liggen.

MicroStrategy haalt $1 miljard op om meer Bitcoin te kopen: Gaat BTC koers stijgen?

MicroStrategy van Michael Saylor heeft $1,01 miljard opgehaald om meer Bitcoin te kopen en zo hun Bitcoin bezit uit te breiden. Het bedrijf had oorspronkelijk gepland om $700 miljoen op te halen, maar dit bedrag werd door de grote vraag verhoogd. Kan de Bitcoin koers stijgen door dit nieuws?

In eerste instantie kondigde MicroStrategy aan dat het $700 miljoen aan schuldbrieven zou uitgeven, gericht op institutionele beleggers. Deze schuldbrieven, genaamd Convertible Senior Notes, zijn uitgegeven onder de Amerikaanse Securities Act van 1933. Het geld dat hiermee werd opgehaald, zou gebruikt worden om hun oude leningen van $500 miljoen af te lossen, en de rest zou naar de aankoop van meer Bitcoin gaan.

De vraag naar de schuldbrieven was zo groot dat MicroStrategy besloot het bedrag te verhogen naar $875 miljoen. Het bedrijf verwachtte netto-opbrengsten van $864,1 miljoen, maar dacht dat dit zelfs zou kunnen oplopen tot $997,4 miljoen als investeerders ervoor zouden kiezen om meer van de schuldbrieven te kopen. Uiteindelijk haalde MicroStrategy zelfs meer op dan verwacht, wat laat zien dat er veel vertrouwen is in hun Bitcoin-strategie.

Kort na de succesvolle uitgifte van de schuldbrieven, liet MicroStrategy’s voorzitter, Michael Saylor, via X weten dat het bedrijf 7.420 extra Bitcoin had gekocht. Deze aankoop was ongeveer $458,2 miljoen waard, met een gemiddelde prijs van $61.750 per Bitcoin.

Door deze aankoop groeide het totale bezit van MicroStrategy van 244.800 naar 252.220 Bitcoin. In totaal heeft het bedrijf ongeveer $9,9 miljard uitgegeven om deze Bitcoin te kopen, met een gemiddelde aankoopprijs van $39.266 per Bitcoin.

Lees meer over:
goedemorgen bitcoin

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...